Plataforma es presentarà com a acusació contra l'imam

Josep Anglada es reuneix amb la Junta Comarcal de PXC del Vallès Occidental a Terrassa i acusa Pere Navarro de "cinisme"

La Torre
16 de març del 2012
Josep Anglada, al centre de la imatge
Josep Anglada, al centre de la imatge | La Torre
Josep Anglada, al centre de la imatge Foto: La Torre PxC

es presentarà com a acusació particular contra Abdeslam Laarusi, imam de la mesquita de Terrassa del carrer Doctor Pearson, "per incitació a la violència contra les dones”. El seu líder, Josep Anglada, ha recordat les declaracions que va realitzar l'ex president de la Junta Islàmica catalana i director del Congrés Internacional de Feminisme Islàmic, Abdenur Prado, a La Torre , que va assegurar que “la trajectòria i comentaris d'aquest imam vénen de llarg. Va recordar que fa anys Abdeslam va recomanar a els pares que fessin que els nens no juguessin amb uns altres no musulmans en el col·legi”.

Anglada també ha destacat que "l'imam denunciat és vocal d'un dels grups musulmans més importants de Catalunya; el Consell Islàmic Cultural de Catalunya, un organisme que ha estat acusat d'antidemocràtic i dictatorial, com va denunciar Alami Susi, president del Itran-Associació d'amics del poble marroquí”. En aquest sentit Anglada ha assenyalat que “Imams radicals com Abdeslam Laarusi s’han d’expulsar de Catalunya”, i ha afegit “cal prendre mesures amb caràcter d’urgència per garantir que es respectin els drets democràtics i la dignitat de les dones a Catalunya” en considerar que “aquest missatges són discriminatoris i vulneren el principi d’igualtat i el dret a la integritat física i moral de la dona”.

Anglada s'ha mostrat molt crític amb l’alcalde de Terrassa i actual primer secretari del PSC Pere Navarrro del qui ha dit que "ha demostrar un cinisme total quan va declarar la passada setmana mostrar-se sorprès de l'acusació contra l'imanm per tractar-se, segons Navarro, d'una persona moderada i que el seu interès per obtenir el vot musulmà a Terrassa ha fet que mirés per a un altre costat amb qualsevol assumpte relacionat amb la comunitat islàmica".

La Junta Comarcal de PxC, presidida pel seu líder Josep Anglada i pel delegat comarcal Joaquim Rosique, s'ha reunit a Terrassa. També s'ha comptat amb la presència del secretari general Robert Hernando i del secretari d'organització David Parada.

Anglada ha volgut conèixer de prop el treball que s'està realitzant a la comarca per part dels regidors i delegats locals. Rosique ha denunciat que "l'Ajuntament de Terrassa no ha contestat ni a una sola de les denúncies que han presentat formalment contra comerços i locals d'immigrants. Entre aquestes denúncies està la que es va dur a terme al maig del passat any contra la mesquita del carrer Doctor Pearson per incomplir clarament la llei de culte". També van denunciar “un altre local, al carrer Mirasol del barri de la Maurina, que és usat com a mesquita il·legal i que l'Ajuntament ho té encobert com centre cultural islàmic amb la seva corresponent subvenció”.

En aquest espai els Mossos d'Esquadra s'han personat en alguna ocasió per identificar als allí presents ja que segons tots els veïns de la zona, a més de les molèsties que causen els usuaris per envair la calçada i la via pública, es sospita que en aquest local existeixen activitats que poc tenen a veure amb l'objectiu que van anunciar. Si en breu no obtenen una resposta emprendran altres mesures legals.