Escàndol a Viladecavalls

L'ajuntament es querella contra Paco Vega i Antonio Florido per presumptes delictes de prevaricació per contractacions verbals sense procediment administratiu i malversació de fons públics

Carles Batalla
16 de març del 2012
L'alcalde,
L'alcalde, | C.B.
L'alcalde, rodejat per l'equip de govern de Viladecavalls. Foto: C.B.

L'Ajuntament de Viladecavalls presentarà aquest dilluns una querella contra Francisco Vega i Antonio Florido per presumpta prevaricació, malversació de fons i reclamacions indegudes per fets ocorreguts entre el segon semestre del 2007 i el juliol del 2009. En aquella època, Vega, actual portaveu del PVA, era primer tinent d'alcalde i regidor de l'àrea d'Obres i Serveis, mentre que Florido era cap d'Obres i Serveis.

El consistori del municipi vallesà posarà en coneixement del jutge d'instrucció de Terrassa unes actuacions que considera constitutives de delicte. En concret, vuit contractacions verbals realitzades sense cap expedient administratiu, en què s'han detectat factures inflades per valor de 207.613 euros. A aquesta xifra se li han d'afegir 573.426 euros en concepte de reclamacions indegudes de fons públics municipals per part de cinc empreses.

D'altra banda, l'escrit també denuncia una presumpta apropiació indeguda de Josep Faure, que hauria desviat 15.000 euros mitjançant una targeta de crèdit a càrrec de la societat Viladecavalls Multigestió Pública S.L.

Més informació al diari del proper dilluns dia 19 de març.