El Govern estudia fer pagar per accedir als parcs naturals

Pelegrí anuncia que estudia "cobrar pels serveis que ofereixen parcs i espais naturals", com als EUA

B.F./J.M.O.
15 de març del 2012
La Mola des de Terrassa
La Mola des de Terrassa | Cuina Vallès
La Mola des de Terrassa Foto: Cuina Vallès

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha explicat avui que la Generalitat està estudiant la possibilitat que s'hagi de pagar per accedir als parcs i espais naturals del país, en tant que aquests ofereixen tot un seguit de serveis als visitants: "Si vostè va als parcs dels Estats Units o del Canadà, vostè paga per uns serveis que li presta el parc", ha exemplificat.

Milers de persones van cada any al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac , un espai de 14.000 hectàrees compartit per dotze municipis ( Castellar del Vallè; Granera; Matadepera; Monistrol de Calders; Mura; El Pont de Vilomara i Rocafort; Rellinars; Sant Llorenç Savall; Sant Vicenç de Castellet; Talamanca; Terrassa, i Vacarisses . Molt bona part dels usuaris són egarencs. La majoria dels visitants es concentra a La Mola, al Montcau i a la Casa Nova de l'Obac

En una entrevista amb COMRàdio, Pelegrí ha explicat que voldria que hi hagués una "assumpció del cost econòmic que poden tenir els serveis que es prestin en determinats llocs públics especialment vinculats als parcs i als espais naturals". Preguntat per més detalls, ha respost: "Vostè té un alberg en un parc. Quant paga? Zero. Té unes despeses aquest parc per aquest alberg? I qui les assumeix? Vostè, aquell senyor, aquell altre?"

"Quan va a fer ràfting, oi que paga? Oi que quan va a un lloc i necessita una cosa, oi que paga per aquest servei? Doncs si vol un servei, pagui", ha reflexionat.