Maria Aurèlia Capmany present a Vacarisses

Exposició amb motiu del 20è aniversari de la mort de l'escriptora

per La torre del Palau, 14 de març de 2012 a les 10:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Biblioteca El Castell acull una exposició sobre l'escriptora.

La Biblioteca El Castell acull, fins al 7 d'abril, l'exposició itinerant "Maria Aurèlia Capmany. Dona, escriptora i ciutadana". L'exposició arriba a Vacarisses en el marc dels actes del mes de març per commemorar el dia de la dona.


La mostra, que es pot visitar a la Biblioteca, és impulsada per la Fundació Maria Aurèlia Capmany i per l'Àrea de Coneixement i Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona amb motiu del 20è aniversari de la seva mort. S'hi repassa la vida i les diferents facetes de l'autora: defensora de les dones, impulsora de projectes teatrals, escriptora i persona compromesa en l'àmbit social, polític i cultural. Alhora, situa el visitant en la història política del seu temps.

Maria Aurèlia Capmany (Barcelona, 1918-1991) va ser novel·lista, dramaturga i assagista. El seu prestigi com a narradora li va arribar el 1956 amb l'obra "Betúlia". El 1959 va fundar amb Ricard Salvat l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual, on va exercir de professora, actriu, directora i traductora. En aquesta etapa van aparèixer dues novel·les bàsiques en la seva producció, escrites anteriorment, "El gust de la pols" i "Un lloc entre els morts", premi Sant Jordi 1968. Com a assagista, va dedicar nombrosos articles als temes al voltant de la dona i també sobre diversos aspectes de la cultura i de la societat catalana. En el vessant polític va estar vinculada a la Diputació de Barcelona i a l'Ajuntament de la capital catalana.


A més d'aquesta, durant aquest mes es poden visitar dues exposicions mes. La primera es va inaugurar el passat dia 2 i es pot visitar a La Tapa Cultural (en horari d'obertura del bar): l'exposició fotogràfica de 'La U*'. A més, el proper dia 15 s'inaugura l'exposició "El pit al descobert", una exposició fotogràfica del recorregut evolutiu del pit de la dona des de la infantesa.

 

Participació