Nous aparcaments gratuïts a l'avinguda Lacetània

L'antic carril de circulació s'ha convertit en 23 places per poder deixar-hi el vehicle

Redacció
13 de març del 2012
L'avinguda de Lacetània, al barri de Can Roca, posseeix des d'aquesta setmana un total de 23 places d'aparcament noves, segons l'Ajuntament de Terrassa. El servei de Mobilitat ha executat els treballs de senyalització i des de dimarts al migdia ja es poden utilitzar.

Les places s'han extret d'un antic carril de circulació que havia perdut la seva utilitat entre l'avinguda del Parlament i el carrer de l'Estatut. En aquest tram hi havia un carril per girar a l'esquerra, cap al carrer de l'Estatut, i un altre per continuar recte, però ara és obligatori el gir, perquè a partir del carrer de l'Estatut l'avinguda ha passat a ser de sentit únic i no es pot continuar recte. En aquest carril que no té continuïtat es poden encabir les 23 places que entren en servei.

El tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Jordi Ballart, ha explicat que l'actuació "va en la línia d'aprofitar al màxim totes les possibilitats que ofereix la ciutat per a poder disposar de més places i facilitar d'aquesta manera l'aparcament". Ballart considera que "amb més oferta aconseguim reduir el temps que els conductors triguen a trobar aparcament i així aconseguim que hi hagi menys cotxes circulant, reduïm l'impacte ambiental i fem que les persones guanyin temps".

Ballart ha recordat que "aquesta actuació s'afegeix a les nombroses intervencions que s'han fet en els darrers dos anys per tota la ciutat amb l'objectiu d'optimitzar la capacitat de la xarxa viària urbana per obtenir la major quantitat possible de places d'aparcament en superfície, públic i gratuït". Des de l'Ajuntament manifesten que en aquest període s'ha aconseguit generar més de 500 places noves, a les quals cal afegir-ne 330 dels aparcaments de Xúquer, Cap Sud, Club Natació Terrassa i Can Jofresa-Vallparadís.