Una organització criminal estafava invidents

Els Mossos desarticulen un grup que falsificava i distribuïa bitllets d'euro

La Torre
13 de març del 2012
Agents dels Mossos d'Esquadra adscrits a la Unitat Central de Falsificació de Moneda i Blanqueig de Capitals de la Divisió d'Investigació Criminal han portat a terme una operació policial que ha permès desarticular una organització criminal d’origen armeni ubicada a Barcelona i que es dedicava a la falsificació de bitllets d’euro, a la receptació d’objectes sostrets i a la falsificació de documents.

La investigació es va iniciar a principis del mes d’octubre de 2011 després que es detectés un grup que estava distribuint bitllets de 50€ falsificats a l’àrea metropolitana de Barcelona.  En la majoria dels casos les víctimes eren venedors de cupons de loteria amb problemes de visió. Durant el transcurs de la mateixa els investigadors van corroborar com els membres de l’organització estaven jerarquitzats i distribuïen els bitllets falsificats des d’un domicili ubicat a Barcelona.

Abans de ser distribuïts els bitllets falsificats eren tractats amb unes laques que dificultaven la seva detecció ja que no permetien que funcionessin correctament els bolígrafs que tenen alguns comerciants per marcar els bitllets falsificats. El paper moneda intervingut també imitava les calcografies que tenen els bitllets legítims provocant que les persones amb problemes de visió els confonguessin amb bitllets autèntics.

Així mateix, l’organització també s’encarregava de distribuir i vendre productes sostrets per altres grups delictius, ja que disposaven d’una amplia estructura i nombrosos contactes.

En el marc de l’operació policial, anomenada Èpsilon, s’han realitzat un total de tres entrades i escorcolls a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat,  on s’ha desmantellat el laboratori de falsificació d’euros i s’han intervingut bitllets falsificats de 20 i 50€, hologrames, paper, tintes i laques, i els equips informàtics utilitzats per fer les falsificacions

Així mateix, també s’han intervingut armes blanques, una defensa elèctrica, i  productes sostrets preparats per a ser venuts, entre els que destaquen  perfums, televisions, telèfons mòbils i ordinadors portàtils.

Els investigadors recomanen que per tal de detectar aquestes falsificacions els comerciants i  ciutadans comprovin els bitllets utilitzant les recomanacions del Banc Central Europeu : “Toqui, miri i giri (els bitllets)”.

Cinc dels quinze detinguts ja han ingressat a la presó. Entre ells es troben els caps de la organització.

 

Persones detingudes:

 

-         Gor. V. 21 anys de nacionalitat armènia i resident a Barcelona

-         Davit A. .22 anys de nacionalitat armènia i resident a Barcelona

-         Zak V. 21 anys de nacionalitat armènia i resident a Barcelona

-         Bagrat V. 24 anys de nacionalitat armènia i resident a Barcelona

-         Roman H. 29 anys de nacionalitat armènia i resident a Barcelona

-         Samuel H. 59 anys de nacionalitat armènia i resident a Barcelona

-         Narek S. 20 anys de nacionalitat armènia i resident a Barcelona.

-         Garegin K. 41 anys de nacionalitat armènia i resident a Barcelona

-         Arman Y. 20 anys de nacionalitat armènia i resident a l’Hospitalet de Ll.

-         Mohamed L. 21 anys de nacionalitat marroquí i resident a Barcelona.

-         Jaafar O. 32 anys de nacionalitat marroquí i resident a Barcelona.

-         Mohamed M. 18 anys  nacionalitat espanyola i resident a l’Hospitalet de Ll.

-         Tomas T. 43 anys de nacionalitat espanyola i resident a Barcelona.

-         Manuel R. 47 anys nacionalitat espanyola i resident a Sabadell.

-         Miguel Andres M. 24 anys de nacionalitat equatoriana i resident a l’Hospitalet de Ll.