Autcat demana la capitalització de l'atur

El president de l’Autcat defensa un IVA reduït en els primers anys de negoci

La Torre
11 de març del 2012
Àngel Buxó, president de l’Autcat, ha exposat davant la Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya, les principals línies d’actuació i els objectius que persegueix l’Autcat. La seva compareixença ha anat molt enfocada en defensar les mancances de l’Administració en el foment de l’activitat dels autònoms emprenedors.

Les principals mesures reivindicades han estat:

•la capitalització de l’atur que ja ha recollit la reforma laboral però que ha limitat en funció de l’edat i del sexe del demandant,
•la simplificació administrativa en el procés de creació d’empreses,
•la potenciació de polítiques actives per fomentar l’ocupació centrades sobretot en cursos per gestió de micropimes,
•la necessitat de la formació contínua,
•la igualtat de drets amb els treballadors per compte aliena en relació a la cotització per contingències comunes.
 
El president de l’Autcat també ha fet èmfasi en la necessitat d’un IVA reduït en els primers anys de negoci, l’impacte de la morositat en la tresoreria, la no afectació del règim d’operacions vinculades i la defensa del patrimoni personal de l’autònom en cas de fallida. Buxó ha reclamat la salvaguarda dels bens patrimonials personals de l’autònom emprenedor vers els bens implicats en l’activitat empresarial.

Per últim, ha convidat a una reflexió conjunta de totes les Administracions Públiques per donar accés a les microempreses als processos de licitacions que duguin a terme. Per regla general, s’adjudica a les grans empreses ja que resulta més fàcil pel tema de preus i d’interlocució.

Finalment ha demanat respecte per aquests empresaris que sovint són catalogats de “xiringuitos” primant el seu tamany per sobre de la seva activitat i eficiència.

L’Autcat va ser creada l’any 2004 i agrupa al col·lectiu d’autònoms dins la patronal catalana Cecot. La seva missió consisteix en la defensa dels interessos dels  autònoms emprenedors. També ofereix serveis d’informació i assessoria específica adreçada a aquest col·lectiu.