Lúa Coderch inicia el cicle Constel·lacions familiars

L'EspaiDos inaugura aquest dissabte la primera exposició del projecte

Redacció
10 de març del 2012
La Sala Muncunill acollirà el dia 10 de març, la inauguració de la primera exposició del cicle "Constel·lacions familiars" de la curadora Alexandra Laudo, que va guanyar la convocatòria pública realitzada per l'Ajuntament per adjudicar el projecte Terrassa Comissariat 2012.

Aquesta primera proposta portarà per títol "Recopilar les fotografies sense memòria de l'arxiu familiar" i mostrarà el treball de Lúa Coderch a partir d'una trentena d'imatges dels àlbums de la seva família de les quals ningú ha pogut identificar les circumstàncies en què van ser fetes ni la identitat de les persones que apareixen. L'acte d'inauguració tindrà lloc a les 19 hores i anirà a càrrec del regidor de Cultura, Amadeu Aguado i de la comissària del cicle Alexandra Laudo (Heroínas de la Cultura).  

Set propostes artístiques

El cicle consta de set propostes artístiques i un programa videogràfic que, prenent com a punt de partida l'àmbit de la família i les relacions entre els seus membres, exploren conceptes com ara la transmissió, la biografia, la identitat i la memòria. Són propostes que s'articulen, en gran part, a partir de materials i documents que busquen consignar l'experiència individual i familiar i que apel·len a una memòria i a un temps històric personal, desvinculat de les grans narracions institucionals. Les diferents accions incloses al projecte ocuparan l'EspaiDos de la Sala Muncunill del 10 de març del 2012 al 13 de gener del 2013.

Alexandra Laudo (Barcelona, 1978), formada com a curadora d'art a Barcelona i Nova York, treballa per a la Fundació Antoni Tàpies i ha comissariat exposicions i activitats artístiques a ambdues ciutats durant els darrers 10 anys. Es va presentar a la convocatòria pública del projecte Terrassa Comissariat 2012 com a Heroínas de la Cultura, el seu alter ego.