A la caça dels estalvis dels catalans

El BBVA considera Catalunya com "un dels mercats més atractius d'Espanya" i calcula que l'absorció d'Unnim li aportarà 100 milions d'euros de beneficis a partir del 2014

N.D.
08 de març del 2012
Oficina de BBVA a Barcelona.
Oficina de BBVA a Barcelona. | BBVA
Oficina del BBVA a Barcelona. Foto: BBVA

El BBVA, que ahir va ser escollit pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària espanyol (FROB) com a adjudicatària d'Unnim Banc -l'entitat sorgida de la fusió de les antigues caixes d'estalvi de Sabadell, Terrassa i Manlleu-, calcula que l'absorció li reportarà uns beneficis de més de 100 milions d'euros anuals a partir del 2014. Segons estimacions de BBVA Research, Catalunya és "un dels mercats més atractius i dinàmics d'Espanya", perquè representa el 19% de l'economia espanyola, concentra el 16% de la població de l'Estat, un 23% de la indústria del turisme i un 25% de les exportacions.

L'entitat calcula que ara passa a ser el segon banc "de la regió" per crèdits i el tercer per depòsits. També ressalta que el Vallès, la zona originària de Caixa Terrassa i Caixa Sabadell, és "la zona de major concentració empresarial de Catalunya" i reitera que l'absorció d'Unnim és una operació "sense impactes materials ni en la liquiditat ni en el capital, i amb riscos acotats".

Unnim compta amb 17.500 milions d'euros en préstecs i 561 sucursals. D'acord amb els càlculs de l'entitat espanyola, el valor actual net de les sinergies esperades ascendeix a 800 milions d'euros i la transacció, per al BBVA, implica un retorn sobre el capital invertit de més del 20% el 2014. Per tot plegat, sentencia: "La integració ajudarà a enfortir el sistema financer espanyol".