La ciutat de l'imam

Diversos mitjans es congreguen per seguir l'afer del líder religiós en una jornada sense incidents significatius

C. Batalla/J.M.Oller
07 de març del 2012
Mitjans de comunicació a Terrassa
Mitjans de comunicació a Terrassa | C. Batalla
Mitjans de comunicació a Terrassa Foto: C. Batalla

La problemàtica a la mesquita del carrer Pearson ha acaparat l'atenció dels mitjans nacionals i estatals, que per un sol dia han alterat la rutina religiosa dels musulmans. Terrassa ha estat notícia a totes les ràdios, televisions i canals digitals. Fins i tot #terrassa i #tarrassa han estat "trending topic" al llarg de tot el dia. Per arrodonir-ho tot i situar la ciutat al mapa només ha faltat que a mitja tarda el Banc d'Espanya anunciés l'adjudicació d'Unnim al BBVA.

Tres cadenes televisives i una emissora de ràdio han donat una àmplia cobertura a l'afer, seguint amb atenció la lectura dels dos comunicats, tant el de l'Associació de Dones Musulmanes de Terrassa com el de la Comunitat Musulmana de la ciutat. Els mitjans han pogut accedir a l'interior de la mesquita per sentir la lectura del segon comunicat però no han tingut la oportunitat de fer cap pregunta.

Després de realitzar la seva pregària, els musulmans presents al lloc de culte s'han congregat darrere dels micròfons i les càmeres per escoltar la versió de la comunitat. Ho han fet amb silenci i amb una sensació d'incredulitat i estranyesa, però sense traspuar molèstia. La jornada, que no ha registrat cap incident significatiu, ha coincidit amb l'hora de sortida dels escolars del migdia, amb la qual cosa els alumnes del Liceo Egara també s'han acostat a l'exterior de la mesquita. L'únic element negatiu, però aïllat ha estat una agressió amb espray a dues noies marroquines.