Les dones musulmanes no se senten discriminades per l'imam

El líder religiós imputat per un presumpte delicte de provocació a la violència contra grups per raó de sexe rep el suport de part de la seva comunitat

L.Tarrida /C. Batalla/J.M.Oller
07 de març del 2012
Uns musulmans practiquen les seves oracions en una mesquita catalana.
Uns musulmans practiquen les seves oracions en una mesquita catalana. | Arxiu ND
Uns musulmans practiquen les seves oracions. Foto: Arxiu ND

Abdeslam L, imam de la mesquita del carrer de Pearson acaba de rebre aquest matí el suport de la Comunitat de Dones Musulmanes de Terrassa. En un comunicat, afirmen que en cap moment dels seus sermons (jutba) el líder religiós ha menyspreat el sexe femení ni ha incitat a la violència, ni tampoc ha fet comentaris negatius sobre els seus drets, "ni en la vessant civil i en la islàmica".  "No ens sentim discriminades".

Les dones recorden que habitualment asisteixen als sermons dels divendres a la mesquita Badr. "Hem rebut amb tristesa la notícia sobre l'acusació i la declaració en els jutjats de l'Imam".  I acaben el seu escrit mostrant-li tot el suport en uns "moments difícils".

L'imam està imputat per un presumpte delicte de provocació a la violència contra grups per raó de sexe. L’imam es va acollit al dret a no declarar .  L’imam  hauria aprofitat el seu càrrec dins la comunitat musulmana per a proferir missatges discriminatoris i vulneradors del principi d’igualtat i del dret a la integritat física i moral de la dona. L'Ajuntament de Terrasa ha lamentat assabentar-se de la fer a través dels mitjans de comunicació.