L'imam de Terrassa es nega a declarar davant dels Mossos

La investigació vol aclarir si en els sermons que fa a la mesquita del carrer Pearson incita a la violència o a la discriminació contra les dones

La Torre
06 de març del 2012
La Comunitat Musulmana de Terrassa
La Comunitat Musulmana de Terrassa | La Torre

La Comunitat Musulmana de Terrassa. Foto: La Torre

Els Mossos d'Esquadra han obert diligències contra l'imam del carrer Pearson de Terrassa per un presumpte delicte d'incitació a la violència i discriminació contra les dones. El procés l'ha iniciat la Fiscalia de delictes d'odi i discriminació, que ha demanat la intervenció policial per aclarir els fets. A dos de quarts de dotze del migdia, l'imam, acompanyat per dos membres de l'Associació Cultural Musulmana de Terrassa, ha arribat a la comissaria per negar que els seus sermons incloguin ofenses a les dones ni apologia de la violència contra el sexe femení. El conseller d'Interior, Felip Puig, ha dit avui, després del Consell Executiu, que el líder religiós s'ha negat a declarar.

L'afer es va destapar en un dels informes que els Mossos elaboren periòdicament sobre el contingut de les pregàries a les mesquites. Segons fonts policials, es va descobrir que l'imam presumptament apel·lava a usar la violència contra les dones. Des de la comunitat musulmana de Terrassa s'assegura que el líder religiós es limita a explicar fragments del Corà que a Occident no s'interpreten correctament. Aquesta entitat, que reivindica la llibertat d'expressió, ja ha anunciat que, en cas que l'imam sigui detingut, organitzarà manifestacions i actes de protesta.

La mesquita del carrer Pearson és una de les més antigues de tot Catalunya i fa tot just un mes va complir vint anys. L'agost de 2009 va fer obres d'ampliació del local que la van convertir en una de les mesquites més grans del país, amb 1.150 metres quadrats que poden acollir més de dues mil persones. La comunitat no es caracteritza per episodis violents o actuacions radicals i en els darrers anys ha apostat per la integració, amb activitats variades com, per exemple, jornades de portes obertes.