Arrenca el Banc del temps amb 34 inscrits

Es tracta d'una xarxa d'intercanvis de coneixements, habilitats o serveis

Redacció
05 de març del 2012
Gairebé mig centenar de persones s'han posat en contacte amb el Banc del Temps de Terrassa per formar part d'aquesta iniciativa. En total, 34 persones han finalitzat el procés d'inscripció i ja estan donades d'alta com a membres i 15 més han presentat el formulari i estan pendents de l'entrevista que culminarà el procés.

El Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany va acollir la reunió informativa de posada en marxa del projecte en què es va informar els socis de les normes de funcionament i es van repartir els carnets de soci i el llistat per poder començar els intercanvis. De les 34 persones que ja formen part del Banc del Temps, 23 són dones i 10 són homes. Per districtes, set són del primer, quatre del segon, quatre més del tercer, onze del quart, tres del cinquè i cinc del sisè.

Cada soci ofereix entre tres i cinc serveis. A molts serveis coincideix més d'una persona, però a d'altres no, de manera que l'oferta és àmplia i variada: des d'atenció a persones (acompanyament de persones grans, canguratge, etcètera) fins a formació (idiomes, dibuix, classes de reforç...) passant per tasques domèstiques o informàtica.

Inscripcions electròniques i als Centres Cívics

El Banc del Temps de Terrassa és una xarxa d'intercanvi de temps entre persones per a donar, rebre i compartir habilitats, coneixements i serveis de manera puntual. El Banc funciona sense diners i la unitat d'intercanvi és l'hora. Cada persona disposa d'un talonari personal de temps, que utilitzarà en el moment de pagar el servei.

Per a participar al banc del temps només cal ser major d'edat. Les persones interessades s'han d'inscriure a través del formulari que es pot trobar a la seu electrònica de l'Ajuntament de Terrassa o bé adreçar-se a qualsevol de les sucursals del Banc del Temps, situades als Centres Cívics de Montserrat Roig, President Macià, Vapor Gran, Avel·lí Estrenjer, Alcalde Morera i Maria Aurèlia Capmany.