L'Ajuntament diu que només ha apujat el sou a dos directius

Alfredo Vega recalca que aquests increments s'han compensat amb tres baixades i diu que els canvis responen a la "lògica de l'organització"

Carles Batalla
02 de març del 2012
Ple municipal
Ple municipal | La Torre
Un Ple municipal de la ciutat. Foto: La Torre

L'afer de l'augment de sous de set directius del consistori encara cueja i avui la institució ha intentat aclarir la situació i les xifres. Segons el cap d'àrea d'Hisenda i Serveis Generals, només s'han produït dos increments en l'staff (membres compresos entre els nivells 24 i 29, corresponents a directors de serveis, gerents i coordinadors) però que han estat compensat per tres baixades de salaris i dues supressions.

Pel que fa a les pujades, en un cas ha estat de 6.000 euros (el director de serveis que ocupa aquesta plaça passarà a cobrar-ne 73.884 bruts anuals) i en l'altre de 6.000 euros per un coordinador que, pel fet d'ascendir de la categoria C a B, cobrarà 83.104 euros bruts anuals. Per tal d'explicar aquests canvis de manera planera, ha posat un exemple gràfic. "Si en una àrea hi ha un coordinador general i un altre adjunt i cadascú d'ells cobra 70.000 euros, en trec un i li apujo 5.000 euros a l'altre".

Segons Vega, es tracta de modificacions de laborals que s'inscriuen en la "lògica de l'organització" i s'ha de parlar de llocs de treball i no de persones. Segons el cap d'àrea d'Hisenda i Serveis Generals, les revisions d'aquest tipus són anuals i suposen un canvi de responsabilitats, una variació de competències, més que no pas un volum més alt de feina.

Estalvi i eficiència
Alfredo Vega ha dit que l'Ajuntament continua aprofundint en la seva línia d'austeritat, com ho demostra la supressió d'una àrea respecte el darrer mandat: la d'acció cívica i serveis socials, que comptava amb 180 treballadors. "Hem simplificat l'estructura organitzativa per aconseguir estalvi i eficiència".

A més, ha destacat que, respecte el pressupost del 2011, hi ha una diferència pressupostària del staff directiu que ha permès estalviar 197.000 euros. Com a anècdota, ha comentat que en la seva àrea hi falta un coordinador B: la plaça està dotada però vacant.

Respecte les queixes de la UGT sobre la manca de participació en les valoracions dels llocs de treball, Vega ha estat rotund. "La capacitat autoorganitzativa correspon a la Corporació".