Un passaport de mil i un sabors

Nova iniciativa del Gremi d'Hostaleria per incentivar els productes locals a través d'un "joc" amb els comensals

Lluïsa Tarrida
01 de març del 2012
El Gremi ha presentat el Passaport Gastronòmic.
El Gremi ha presentat el Passaport Gastronòmic. | L. T.
Acte de presentació del Gremi ha presentat el Passaport Gastronòmic. Foto: L. T.

El Gremi empresarial d'Hostaleria de Terrassa i comarca engega una nova iniciativa que consisteix en un Passaport Gastronòmic. Es tracta d'un projecte pioner que pretén incentivar, consolidar i donar a conèixer tots aquells productes gastronòmics de proximitat que són propis de la nostra ciutat com el cigró menut o la botifarra terragada.

Des d'avui i fins al 30 de setembre, els terrassencs i també la resta de ciutadans dels municipis de la comarca podran participar en aquest "joc". El funcionament serà el següent, els comensals, prèvia reserva, a més de gaudir dels plats i el menú que se'ls presenti els hauran de valorar de l'1 al 5. Cada titular del passaport haurà de posar nota al primer i segon plat, als postres i al menú complet.

Un cop fet s'ha de lliurar al restaurant per tal que el segellin i sigui vàlid. El comensal amb més segells de participació en els restaurants serà recompensat amb un premi d'un cap de setmana a una capital europea, i en cas d'empat, se sortejarà davant de la Junta del Gremi el dia 9 d'octubre de 2012. Entre aquells ciutadans que hagin visitat un mínim de 10 restaurants entraran a un sorteig amb més de 50 premis. Els passaports segellats es podran dipositar en unes urnes ubicades al Gremi (carrer Ample, 76), a la Cecot (carrer Sant Pau, 6), a la Cambra de Comerç (Blasco de Garay, 29-49), el Diari de Terrassa (carrer Vinyals, 61) i a l'Ajuntament. També els restaurants més ben valorats obtindran un premi.

Amb aquesta iniciativa "volem fer forta la ciutat, el gremi i els restaurants, alhora que pretenem mostrar els productes excel·lents que tenim, que s'han de cuidar i donar-los la màxima difusió", ha explicat en l'acte de presentació del Passaport el president del Gremi, Lluís Ristol. En total, s'han editat 25 mil passaports.