Detenen un terrassenc atracador de bancs

L'egarenc i cinc persones més eren delinqüents reincidents i amb la seva detenció s’han resolt 27 fets ocorreguts a Barcelona ciutat i localitats del Baix Llobregat i el Vallès Occidental

La Torre
01 de març del 2012
Un furgó dels Mossos, vigilant l'estació d'autobusos.
Un furgó dels Mossos, vigilant l'estació d'autobusos. | Joan Guirado
Un furgó dels Mossos. Foto: Joan Guirado
 
Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat Central d’Atracaments de la Divisió d’Investigació Criminal han detingut sis persones com a presumptes autores directes d’una trentena d’atracaments a entitats bancàries de la ciutat de Barcelona i localitats de l’Àrea Metropolitana.
                         
Des de l’inici de l’any 2012 els investigadors han sumat esforços per a tal d’esclarir i detenir els autors dels darrers assalts a bancs que s’estaven produint a la ciutat comtal i rodalies.
 
Els autors d’aquests atracaments utilitzaven elements de disfressa com dessuadores amb caputxa, tapaboques, perruques, entre d’altres, per a tal dificultar la seva identificació.
 
Per intimidar les víctimes, a més de la violència verbal, utilitzaven armes de foc simulades i ganivets de grans dimensions.
 
Els atracadors realitzaven els assalts de manera individual i no existia cap vincle entre ells.
 
Com a resultat de les diverses investigacions seguides per la Unitat Central d’Atracaments s’han  practicat,en el que portem d’any, un total de sis detencions d’atracadors de bancs. Aquestes detencions han comportat la resolució de la gran majoria d’aquests atracaments, un total de vint-i-set.
 
Tots els detinguts tenen antecedents per robatoris violents i se’ls imputen diversos atracaments. La identitat dels detinguts és la següent: Juan Antonio F.R., de nacionalitat espanyola, 58 anys i veí de Terrassa, suposat autor d’un total de nou atracaments; Juan Carlos M.C., de nacionalitat espanyola, 43 anys i veí de Barcelona, suposat autor d’un total de tres atracaments; Jorge M.C., de nacionalitat espanyola i germà de l’anterior, 38 anys i veí de Sant Adrià de Besòs, suposat autor d’un total de cinc atracaments; Nasser M.S, de nacionalitat espanyola, 31 anys i veí de l’Hospitalet de Llobregat, suposat autor d’un total de cinc atracaments; Hicham E. H., de nacionalitat marroquina, 32 anys i veí de Barcelona, suposat autor de dos atracaments, i Manuel G.S., de nacionalitat espanyola, 49 anys i veí de Viladecans, suposat autor d’un atracament.
 
La neutralització d’aquests atracadors ha comportat una davallada considerable en el nombre d’atracaments a bancs.
 
La reincidència en aquesta i altres modalitats de robatoris suposa que el temps efectiu de condemna no pugui superar el triple de la major de les condemnes. Els atracadors reincidents ho coneixen perfectament i comentaven entre ells que a partir del tercer atracament tot el que feien amb posterioritat els podia sortir “gratis”, la qual cosa els animava a continuar delinquint.
 
Dels sis detinguts cinc han ingressat a presó.