Comencen les obres de la lluerna del Mercat

Ja s'ha instal·lat una gran grua torre de 40 metres de braç i 35 metres d'alçada

La Torre
27 de febrer del 2012
La gran grua es va instal·lar diumenge.
La gran grua es va instal·lar diumenge.


L'Ajuntament de Terrassa està portant a terme el projecte de rehabilitació de la Lluerna del Mercat de la Independència, una estructura que uneix les tres naus d'aquest equipament i que, amb el pas del temps, s'havia deteriorat a causa d'unes filtracions d'aigua de la pluja.

En el marc d'aquestes obres, diumenge es va instal·lar una grua torre de grans dimensions al costat del Mercat. Aquesta grua, que té 40 metres de braç i 35 metres d'alçada, ha de permetre l'arribada del material constructiu a la lluerna des de l'exterior. L'empresa constructora, Sapic SA, havia realitzat prèviament dels preparatius de fonamentació, per tal que la firma Montajes Avila pogués procedir a instal·lar la grua torre.

El projecte de rehabilitació contempla el reforç de l'estructura metàl·lica i la retirada dels vidres de la lluerna que seran substituïts per nous tipus de laminats fixats amb silicona estructural i d'estanqueïtat. També tindra una perfileria de fixació en tot el seu perímetre per evitar les filtracions d'aigua. Així mateix es retiraran les plaques existents i es sanejarà l'encadellat ceràmic per tal de construir una nova coberta a base de planxes de zenc encadellades.  

La coberta de la lluerna és de 149 m2, i la reparació i reforç estan quantificats en 13,4 tones d'estructura d'acer. També es procedirà a la renovació de 210 m2 de vidres de les façanes. La proposta es planteja en una única fase d’actuació dividida en sis subfases diferenciades. El projecte s'ha adjudicat a l'empresa Sapic SA per un pressupost de 343.406,38 euros.