La relativitat sí que interessa

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya tanca amb èxit una jornada dedicada a la divulgació d'aquest fenòmen

Redacció
27 de febrer del 2012
El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya va acollir la V Jornada de divulgació de la relativitat, que va tenir lloc aquest cap de setmana a Terrassa i que va omplir l'auditori de l'equipament.

Unes 160 persones van assistir a les jornades que enguany arribaven a la cinquena edició i que tenen per objectiu apropar la ciència a la societat. L'acte va consistir en tres conferències: "Rompiendo la barrera de la luz: ¿pueden los neutrinos ser superlumínicos?", amb Federico Sánchez; "L'eclipsi que va canviar el concepte de gravetat", amb Javier Castelo; i "Un univers a mida de l'ésser humà?" amb Josep Triginer. I tres tallers: un de levitació, una visita guiada a l'exposició el CERN i un taller d'observació solar. Tot seguit, en un dinar informal, els assistents van poder continuar xerrant.

Durant aquests cinc anys s'ha parlat d'Einstein i Eddington, de Lorentz i Poincarè, dels viatges interestel·lars i de la ciència-ficció, de la matèria fosca i de les ones gravitatòries, dels neutrins i del GPS, sense oblidar les paradoxes. Les Jornades, a més, funcionen com a punt de trobada entre científics i divulgadors de ciència i donen resposta a la creixent demanda de la societat d'entendre la ciència i el món en què vivim.

El Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i l'Agrupació Astronòmica de Terrassa organitzen conjuntament aquesta activitat per tercer any consecutiu i es congratulen de la "bona resposta de la societat envers la divulgació científica rigorosa i de qualitat, alhora que amena".