Adeú al Carnestoltes, la nit de l'enterrament

La Torre
23 de febrer del 2012
Enterrament del Carnestoltes
Enterrament del Carnestoltes | Carles Batalla
Enterrament del Carnestoltes Foto: Carles Batalla

L'enterrament del carnestoltes, el dimecres de cendra, és l'acte més singular i espectacular de les festes del carnaval de Terrassa. Hi han participat més d'una vintena d'entitats de cultura popular de la ciutat i al voltant de 400 persones.

Tot i que fa vint-i-cinc anys que a Terrassa se celebra l'enterrament del carnestoltes amb una estructura pròpia, va ser a l'any 94 que va prendre nova força.

Carnestoltes ja és història. El comiat a la Reina de la festa, Melainca, va posar fi a una setmana de disbauxa, disfresses i comparses. Després de dos dies de vetlla, la rua mortuòria va sortit des de "l'Ajuntafems". La llarga comitiva fúnebre, amb personatges de tot tipus vestits d'un rigorós negre, va passar per Gavatxons i va enfilar la Font Vella fins al punt final, el parc de Vallparadís.

L'enterrament va estar precedit per la lectura del testament, en què es va recalcar que "no hi ha prou foc per tots els que es mereixen cremar a la foguera". En les seves últimes paraules, la monarca va recordar de la corrupció, les tisorades o "els exdirectius de Desunnim".

Després de cremar el taüt, torn per als diferents grups de cultura popular de la ciutat: els Nans, els Bastoners, els Diables i els Castellers, que van oferir un pilar de quatre aixecat per sota. L'acte ha finalitzat amb la sardinada popular.