EUiA recull firmes per paralitzar els desnonaments

La formació visitarà els barris per aconseguir 500 mil signatures a favor de la "Iniciativa Legislativa Popular"

La Torre
21 de febrer del 2012
Els membres d'EUiA, en assamblea. Foto: La Torre

La Comissió Política Local d'Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa ha decidit iniciar una campanya per tota la ciutat a favor de la "Iniciativa Legislativa Popular" sobre la proposició de llei de regulació de la dació en pagament, de paralització dels desnonaments i de lloguer social. Per tal de poder presentar la ILP al Congrés dels Diputats es necessita recollir més de 500.000 firmes abans del proper dia 5 de novembre de 2012. Per aquest motiu, EUiA de Terrassa s'ha marcat com a objectiu visitar els principals barris de la ciutat per tal de recollir el màxim de signatures possibles.

Segons el coordinador local d'EUiA a Terrassa, Iván Martos, "amb aquesta iniciativa el que es pretén és que les persones puguin liquidar el seu deute un cop han lliurat l'habitatge desnonat i poder així tornar a començar". Martos ha destacat que "a banda de recollir les firmes necessàries, des d'EUiA de Terrassa "tenim la voluntat de conscienciar el conjunt de la ciutadania sobre la difícil situació que travessen les persones que viuen un procés de desnonament i la injustícia d'un sistema financer que abusa de les necessitats dels veïns".

Reivindicacions i recerca d'alternatives

El coordinador de Terrassa també ha volgut recordar que "hi ha molts terrassencs que ja han patit o estan en procés de desnonament i, també aquests, són prioritaris per a la nostra formació i per això visitarem la majoria de barris de la nostra ciutat per recollir firmes i donar a conèixer que hi ha alternatives a aquest sistema d'usura bancària i financera".

En aquests moments, tres afiliats a EUiA de Terrassa es troben imputats per les reivindicacions i ocupacions d'immobles per protestar "contra la situació que viuen les persones desnonades, la falta de solucions socials per part de les entitats bancàries que executen aquests procediments i la poca predisposició d'algunes administracions".