Volen que el consistori es mulli

UGT i CCOO reclamen a l'Ajuntament que s'adhereixi al rebuig contra la reforma laboral

Redacció
16 de febrer del 2012
Representants sindicals davant del consistori
Representants sindicals davant del consistori | C.B.

Representants sindicals davant del consistori Foto: C.B.

La UGT i CCOO s'han manifestat aquest matí davant del consistori per fer visible la seva oposició a la reforma laboral. Després de repartir octavetes als aturats que estaven al SOC, els concentrats s'han dirigit a l'Ajuntament, al qual han demanat que s'adhereixin a les seves reivindicacions. L'acte ha comptat amb la presència de Josep Santcristòfol, coordinador comarcal de la UGT del Vallès Occidental i d'Antonio Díaz, màxim representant de CCOO de la comarca.

Sota el lema "No a la reforma laboral, injusta amb els treballadors, ineficaç per a l'economia i inútil per a l'ocupació", els dos sindicats consideren que la nova eina legal abarateix l'acomiadament, dóna via lliure als ERO's, condueix els joves a la precarietat i colpeja frontalment la negociació col·lectiva.

En contrapartida, proposen una reforma fiscal "que faci el sistema més just, solidari i redistributiu", empaiti el frau i l'economia submergida, una reforma financera profunda, un canvi de model productiu i l'impuls de les polítiques públiques. A més, també s'ha fet una crida per donar suport a la manifestació de diumenge a Barcelona.

ICV també reclama un posicionament
D'altra banda, el grup municipal d'ICV-EUiA ha fet arribar a la resta de grups de l'Ajuntament una proposta per tal que el consistori faci un posicionament institucional en contra de la reforma laboral i reclami mesures favorables a la creació d'ocupació i l'enfortiment dels serveis públics.
 
ICV-EUiA insta el consistori a convocar una mesa de diàleg social i obrir un procés de negociació amb els agents socials i econòmics. La intenció és "impulsar la contractació veritablement estable i de qualitat, assegurar la incorporació al mercat laboral de treballadors a l'atur i fer passes en la direcció de transformar el nostre model competitiu".