Ullastrell suspèn la tramitació de noves llicències d'obres

L'equip de govern decideix aturar l'atorgament de permisos per ajustar-se al redactat del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal

Lluïsa Tarrida
16 de febrer del 2012
Ullastrell no donarà més llicències d'obres durant aquest any.
Ullastrell no donarà més llicències d'obres durant aquest any. | Lluïsa Tarrida
Ullastrell no donarà més llicències d'obres durant aquest any. Foto: Lluïsa Tarrida

Ullastrell va aprovar en un ple extraordinari realitzat dimecres al vespre la suspensió de l'atorgament de llicències d'obres de caràcter general a tot el terme municipal "a excepció d'algunes concrecions". La proposta va ser aprovada per 6 vots a favor, procedents de l'equip de Govern (PSC i ERC) i 2 vots en contra (UGO i CiU).

Actualment, Ullastrell es troba immers en el redactat del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) el qual a finals del 2011 se'n va fer una primera versió. L'equip redactor va presentar el dia 15 l'informe a la Corporació en el qual posa de manifest que "el document ha assolit un desenvolupament suficient com perquè estiguin definides les línies bàsiques" i, per tant, considera que "seria bo impedir canvis legals en base al planejament existent".

Per aquest motiu, s'ha decidit suspendre la tramitació de plans urbanístics derivats concrets i de projectes de gestió urbanística i d'urbanització, com també la suspensió de l'atorgament de llicències de parcel·lació de terrenys, d'edificació, reforma, rehabilitació o enderrocament de construccions, d'instal·lació o ampliació d'activitats o usos concrets en els àmbits següents:

- En el sòl no urbanitzable i urbanitzable no desenvolupat de les vigents NNSS, i en el sòl no urbanitzable previst en el document del POUM. Les úniques excepcions de tramitació de llicències recauen en les activitats agrícoles, ramaderes  i forestals; les relacionades amb les activitats existents en l'actualitat i legalment establertes; i aquelles activitats recreatives del lleure i les esportives que es desenvolupin fonamental i principalment a l’aire lliure.

- En els sectors de desenvolupament urbanístic derivat que es preuen en el document del POUM i assenyalats en el plànol adjunt, que en ell es relacionen i que denominen com:
PAU1, polígon d’actuació Bonavista; PAU2, polígon d’actuació carrer de la Serra; PAU3, polígon els horts; PP2, activitats en la C-243c; SMU01, sector de millora urbana Torre Palanca; SMU02, sector de millora urbana Can Gras; SMU03, sector de millora urbana Can Jampau; SMU04, sector de millora urbana Era del Cal Taiet; SMU05, sector de millora urbana carretera BV-1203; SMU06, sector de millora urbana Granges Lleonard; SMU07, sector de millora urbana Agustí Puig; SMU08, sector de millora urbana torrent de la Fassina; i SMU09, sector de millora urbana Can Palet.

Els efectes de la suspensió tindran duració d’un any, d’acord amb l’article 74 Decret Legislatiu 1/2010, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei d'Urbanisme.