29 tones de sal en dues setmanes

L'Ajuntament desactiva el Pla bàsic d'emergència per onada de fred

Redacció
15 de febrer del 2012
L'Ajuntament de Terrassa ha desactivat el Pla bàsic d’emergència municipal per onada de fred i s'ha dissolt el comitè de seguiment de l'emergència que es va constituir l'1 de febrer, arran de les prediccions de fred i glaç previstes arreu de Catalunya.

El balanç del dispositiu de prevenció realitzat des del Consistori ha estat "molt positiu" perquè "s'han dedicat moltes hores a fer possible que, cada dia, la ciutat es despertés amb normalitat, garantint la mobilitat i els desplaçaments dels vianants". L'alcalde de Terrassa ha destacat també la prudència i el bon comportament de la ciutadania durant aquesta situació de neu i fred intens.

Els operaris de Manteniment Urbà han abocat en aquestes dues setmanes prop de 28,3 tones de sal en els accessos a tots els equipaments municipal i sanitaris, així com a avingudes, places públiques, urbanitzacions i carrers de diversos barris de la ciutat. Pel que fa a les persones sense sostre, l'alberg nocturn L'Andana ha acollit una mitjana de 29 persones en els darrers 15 dies. Aquest servei municipal, ubicat a la seu de Creu Roja, compta habitualment amb 20 llits, però s'ha ampliat la capacitat fins a 30 places durant l'episodi de fred intens.