La FAVT vol recuperar força

La Federació de Veïns expressa el seu afany per remar cap endavant en tots els barris

Carles Batalla
15 de febrer del 2012
El compromís de participaci i la crida a la unitat, dues expressions erosionades que en la política serien retòriques, es perfilen com els reptes primordials per augmentar l'eficàcia de la FAVT. La Federació d'Associacions de Veïns de Terrassa, reunida en assemblea ordinària, es proposa ser més útil, àgil i visible, amb actuacions concretes que vagin més enllà de les bones intencions i de torns de paraules reivindicatius. Així ho ha expressat el president sortint Gregorio Ramírez. "Cal més implicació perquè queda molt treball per fer. La Federació és el reflex de les entitats, no som un òrgan a part de les associacions sinó la seva continuïtat i extensió". El dimarts 21 de febrer a les set de la tarda a la seu del Barri Universitari-Cementiri Vell s'elegiran els nous càrrecs executius, als quals optaran representants de totes les associacions excepte les de Can Tusell, Ca n'Anglada, Gibraltar-LLuís Companys i Les Arenes-La Grípia Can Montllor.

A banda d'aprovar per unanimitat les actes de les sessions anteriors i l'informe anual de gestió, l'assemblea ha servit per compartir les problemàtiques de cada barri.  Des de la petició de Ca n'Anglada per complir el més aviat possible el pla d'esponjament fins a la del Torrent d'en Pere Parres, que insta a promoure una ILP per a la dació en pagament, passant per les demandes de l'AVV La Maurina. El seu president, Joan Centelles, ha demanat menys "quota política" a la nova cúpula executiva, ha insistit que els consells de districte només serveixen "per fer propaganda del polític de torn" i ha lamentat la manca de pes de la federació a l'hora de prendre decisions polítiques rellevants. "No pot ser que s'aprovin els pressupostos i no hàgim pogut dir res".

L'aparcament de l'Hospital
L'afer que ha aixecat més polseguera i, alhora, més consens, ha estat la zona blava instal·lada al voltant de l'Hospital. "És una estafa per als ciutadans i ho hem portat al Síndic de Greuges i al Defensor del Poble" ha manifestat el representant de l'AVV Can Parellada.  "L'Ajuntament ha dit que només intervenia per seguretat, perquè els cotxes no apar-quessin. La grua i els policies han estat una setmana passejant per la zona i en canvi hi havia un pas de vianants despintat que ni s'han mirat. El seu afany és recaptador" ha indicat Ramírez. Per aquest motiu, la Junta sortint s'ha compromès a fer una darrera tasca: emetre un comunicat en què es reculli el rebuig de la FAVT al pàrquing, així com l'oposició al pagament del peatge de Les Fonts i el suport al jutge Garzón.

Pel que fa a altres temes d'indignació col·lectiva, s'han citat la paralització de les obres dels FGC i del Pla de Barris, la reforma laboral aprovada pel govern central i la incertesa sobre l'alberg per als sense sostre. "Hem de tornar a ser la veu del poble, fer crítica constructiva i aportar solucions positives. Però la participació requereix rigor, serietat, compromís i coherència" ha avisat José Luis García Cañadas, vocal de l'AVV Torrent d'en Pere Parres i representant de Dismifísics, que també ha recordat que ells no assistiran a cap reunió que se celebri "en llocs no accessibles".

El president sortint, Gregorio Ramírez, alhora representant de l'AVV La Cogullada, ha fet un balanç "positiu" dels seus quatre anys al capdavant de la FAVT. Segons ell, s'han aconseguit tres objectius:"sanejar els comptes, donar suport i formació a les associacions i consolidar la relació entre elles". Queda pendent "ser més àgil a l'hora de prendre decisions i que la nova cúpula executiva estigui cohesionada i el mínim de polititzada possible".