El Festival de Jazz Terrassa posa les entrades a la venda

El trombonista Luis Bonilla i el multiinstrumentista Jorge Pardo compartiran cartell amb Teodross Avery, Jason Moran o Ambrose Akinmusire

Redacció
10 de febrer del 2012
Jorge Pardo tocarà al Centre Cultural Unnim
Jorge Pardo tocarà al Centre Cultural Unnim | La Torre

Jorge Pardo tocarà al Centre Cultural Unnim Foto: La Torre

La 31ena edició del Festival Jazz Terrassa, que se celebrarà entre el 8 i el 25 de març, està en plena ebullició. D'una banda, ja es poden adquirir les entrade s anticipades per a tots els concerts i, de l'altra, la cita amplia el cartell amb dues incorporacions de qualitat contrastada: Luis Bonilla i Jorge Pardo.

Pel que fa a Bonilla, es tracta d'un trombonista i compositor californià d'ascendència costa-riquenya, que el dissabte 24 de març presentarà a la Nova Jazz Cava el seu darrer treball, "Twilight". Aquest artista defineix la seva música com un "un reflex de la meva inclinació natural cap als ritmes llatins mesclats amb el blues, jazz lliure, funk i rock". Guanyador del premi de la crítica Dowbeat el 2010 en la categoria de trombonista emergent, ha treballat amb personalitats tan rellevants com McCoy Tyner, Astrud Gilberto, Lester Bowie o Gerry Mulligan. Actualment és membre de les bandes del Jazz Vanguard, l'Afro-Latino del Lincon Center o la Brass Ecstasy de Dave Douglas, amb qui participà l'any passat al Festival.

Bonilla serà el líder d'un quintet amb el pianista Bruce Barth (té una nominació als Grammy), el baixista Andy McKee (membre de la Mingus Big Band), el saxofonista Ivan Renta, que ha treballat amb Tito Puente o Wynton Marsalis, i el bateria John Riley, un històric del jazz que ha tocat amb una àmplia gama de músics de primera línia com Stan Getz, Milt Jackson, Miles Davis, Dizzy Gillespie, John Scofield o Bob Mintzer.

A més, al Festival també hi serà Jorge Pardo, un singular artista amb experiències al costat de Camarón, Paco de Lucía, Carles Benavent, Tino di Geraldo o Chick Corea. Varietat cromàtica i fusió d'estils és el que oferirà el flautista i saxofonista madrileny a Terrassa el divendres 16 de març al Centre Cultural Unnim, gràcies a una formació amb secció de vent, marimba, contrabaix i percussió. La guitarra espanyola prendrà protagonisme en la figura de Josemi Carmona. "Huellas" veurà la llum en doble àlbum aquest mes de febrer i arribarà als escenaris a partir del març.

Bonilla i Pardo s'afegeixen a un cartell amb la resta d'artistes confirmats: Teodross Avery, Jason Moran, Ambrose Akinmusire, René Marie i Dan Tepfer.