14 samarretes plenes d'història

Els aparadors dels comerciants de Terrassa Centre exhibiran les peces de roba del CD Terrassa Hockey dels anys 1928 al 1936

Lluïsa Tarrida
09 de febrer del 2012
Signatura del conveni entre TerrassaCentre i CD Hockey Terrassa.
Signatura del conveni entre TerrassaCentre i CD Hockey Terrassa. | L. T.
Signatura del conveni entre TerrassaCentre i CD Hockey Terrassa. Foto: L. T.

Fins al 20 de febrer es podrà veure tot un homenatge a la història d'un dels clubs històrics de la nostra ciutat. Els aparadors de TerrassaCentre acolliran fins a una catorzena de samarretes que van portar els jugadors del Club Deportiu Terrassa Hockey entre els anys 1928 al 1936. Aquesta tarda ha tingut lloc el conveni entre ambdues entitats per tal que els terrassencs puguin gaudir d'aquestes peces de roba úniques distribuïdes en nou models diferents i que han estat "recuperades" gràcies al treball de més d'un any del Leitat.

Des de l'Associació de comerciants TerrassaCentre, la seva presidenta, Maria Costa, va manifestar que "estem molt contents amb aquest acord de col·laboració perquè de ben segur que les samarretes cridaran l'atenció als vianants i farà que hi hagi un fluxe de gent passejant amunt i avall pel centre buscant aquestes petites joies". Als aparadors seleccionats, ubicats de tal manera que cobreixen tota la zona del centre, a més de la samarreta s'hi pot llegir un petit escrit i una fotografia antiga amb tota la plantilla uniformada. Fins i tot, en alguns establiments s'hi han posat estics i equipament esportiu per adonar-ho encara més.

Una samarreta inspirada amb l'Arsenal

Des del CD Terrassa Hockey, el seu president, Santi Santanach, ha explicat que "aquestes samarretes són per nosaltres un motiu d'orgull, perquè representen vuitanta anys lluint el mateix color que ens identifica, el vermell. Estem molt agraïts i satisfets amb la feina del Leitat pel seu gran esforç a recuperar totes les peces, i també a TerrassaCentre per donar-nos l'oportunitat d'exhibir a tota la ciutadania unes samarretes dissenyades per Francesc Roig". Aquestes samarretes només les van poder veure els socis el passat mes de setembre quan el club va celebrar el seu centenari.

Com a curiositat, Berta Ribé, de la comissió d'història del club, va explicar que Roig es va inspirar amb la samarreta de l'Arsenal dels anys 30, i que molts dels models que es poden veure als aparadors "podrien passar per actuals". Des del CD Terrassa van voler manifestar la importància de la figura dels col·leccionistes, com la família Indurain, que ha permès recuperar unes peces de gran valor històric. "I a més, tot plegat, també ajudarà a engrandir el teixit comercial de la nostra ciutat". Ambdués entitats es van mostrar obertes a futures col·laboracions.

Els establiments on es poden veure les samarretes són: Model Cuina (Rambla d’Ègara);     Sandro Ferrone (Font Vella); Monyat Uniformes (Rasa); Samarretes (Joan Coromines);     Buben, Barruguet i Bruixeries (Rutlla); Singer (Gavatxons); Turull (plaça Vella); Nuria Penina (Font Vella); Paloma (Major); i Collbaté (Sant Pere).