Vigilar el foc a Rellinars

La Diputació de Barcelona convoca 192 places d'informador d'incendis forestals

per La torre del Palau, 8 de febrer de 2012 a les 11:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona ha obert la inscripció per participar en la selecció de les 192 places d'informador i 21 d'operador que contractaran les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).


Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) conjuntament amb la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de la província, desenvolupen des de l'any 2001 el Pla de Vigilància Complementaria contra incendis forestals de les comarques de Barcelona. La campanya de vigilància d'aquest estiu començarà a mitjans de juny i finalitzarà a primers de setembre, en funció del risc d'incendi forestal associat a cada zona de vigilància.

Rellinars compta amb una zona boscosa molt àmplia que va patir els estralls del foc amb els incendis de 1985 i, en menor mesura, amb els de 1994.

L'informador és l'encarregat de detectar columnes de fum i d'informar a la població sobre les mesures de prevenció d'incendis i dissuadir-la de cometre infraccions. Està en contacte permanent amb un Centre de Comunicacions a través de radiotelefonia. L'informador va amb un vehicle tot terreny, que recorre una ruta assignada de les 10 zones en què es divideixen les més de 400.000 hectàrees forestals que abasta el Pla de Vigilància.

La inscripció es pot fer fins al 17 de febrer i cal presentar les sol·licituds directament a les ADF del municipi que prefereixi en primera opció o bé a l'ajuntament corresponent.

 

Participació