Més lectura pels nens petits

Un grup de mares, educadors, mestres i monitors posen en marxa "Explica'm un conte"

per La torre del Palau, 4 de febrer de 2012 a les 19:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de febrer de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Programa Família del Pla de Barris de La Maurina i la Biblioteca del Districte 4 (Bd4) han posat en marxa la iniciativa "Explica'm un conte" amb l'objectiu d'ampliar l'oferta d'activitats per als infants de 0 a 6 anys. Aquesta proposta té una característica destacada: la participació d'un grup de mares, mestres de primària, educadores i monitores d'esplai que s'han ofert per explicar contes als infants.

Els nens es distribuiran en dos grups: de 0 a 3 anys i de 3 a 6 anys. Prèviament, aquestes voluntàries assistiran a cinc sessions formatives per aprendre les tècniques per narrar contes, com elegir-los i com elaborar material com a suport. Després de la primera part formativa, s'elaborarà un calendari amb les sessions que oferiran les participants de manera individual, en parella o en grup.


L'objectiu és crear un grup que s'autogestioni i que participi de la programació de la Bd4 amb aquest nou programa. La idea va sorgir arran de la gran participació que estan registrant els cicles "Nascuts per llegir" i "L'Hora del conte" a la Bd4 i en resposta a la demanda de les famílies participants de més activitats per als seus fills.

A més de fomentar els hàbits de lectura i la tradició d'explicar contes, aquesta iniciativa pretén acostar la biblioteca als infants facilitant un punt de trobada. La Bd4 i el programa Família del Pla de Barris de La Maurina acompanyarà les famílies en tot el procés amb la voluntat que el grup de voluntàries esdevingui autònom i funcioni amb dinàmica pròpia. Fins el moment, la vintena d'inscrits han estat dones, però la proposta és oberta a totes les persones interessades.

 

Participació