Una casa \"low cost\"

Estudiants d'arquitectura de la UPC presenten al concurs Solar Decathlon un nou model de casa sostenible

La Torre
06 de febrer del 2012

Un equip d’estudiants d'arquitectura de la UPC presentarà el proper dimarts un projecte d’una casa hivernacle 'low cost'. El nou model de casa sostenible i low cost fa servir el mínim de recursos, energia i cost. Té una cuirassa exterior, com la d'un cranc ermità, que farà d'hivernacle i d'umbracle, i un espai interior habitable amb tres mòduls de fusta, que generarà electricitat i aigua calenta amb sistemes renovables.

Els alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya. BarcelonaTech (UPC) presentaran el projecte (e)co, un model de casa solar de baix cost, autosuficient, basat en els principis de zero petjada ecològica i zero petjada econòmica. (e)co, que es presenta com una alternativa de casa mediterrània del futur, és un dels quatre projectes espanyols i un dels 21 internacionals que competirà al concurs internacional Solar Decathlon 2012 i és la proposta més econòmica del certamen.

(e)co es començarà a construir a l'exterior de l'ETSAV a finals de febrer. El concurs Solar Decathlon, que tindrà lloc del 14 al 30 de setembre a Madrid, l'organitza el Ministeri de Foment amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Madrid i el Departament d’Energia dels Estats Units.

El concurs Solar Decathlon Europe és una competició internacional en la qual universitats de tot el món han de dissenyar, construir i utilitzar cases energèticament autosuficients, connectades a la xarxa elèctrica, que prenen tota la seva energia del sol i estan equipades amb tecnologia que els permet fer un ús més eficient d'aquesta energia.