Ballart acusa Recoder de «deslleialtat institucional»

El regidor critica al conseller de Territori que visités la depuradora sense convidar l'Ajuntament

Redacció
03 de febrer del 2012
Depuradora de Les Fonts
Depuradora de Les Fonts

El govern municipal considera una "deslleialtat institucional" el fet que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va visitar l'estació depuradora de Les Fonts acompanyat del director de l'Agència Catalana de l'Aigua sense convidar el govern municipal. Només va fer un avis.

El portaveu del govern, Jordi Ballart, ha dit que el fet "és especialment greu en un moment com aquest, en què l'Ajuntament té tota una sèrie de reclamacions pendents a l'Agència Catalana de l'Aigua". Ballart ha recordat que aquest organisme de la Generalitat té un deute amb l'Ajuntament de prop de 400.000 euros i que el Consistori ha reclamat en repetides ocasions que compleixi amb la seva obligació de netejar les rieres i torrents de vegetació, que s'està acumulant a les lleres i pot arribar a comportar problemes de seguretat. En aquest sentit, Ballart ha dit que "el que hauria d’haver fet Recoder era visitar les rieres per conèixer el seu estat i prendre consciència que és urgent actuar-hi".

El portaveu del govern ha recordat que "a Terrassa, a més de la depuradora de Les Fonts, hi ha 17 instal·lacions de sanejament d'aigua més que també s'han de mantenir, i que el seu cost l'està avançant l'Ajuntament sense que l'ACA hagi comunicat quan té previst liquidar el deute de l’any 2011" i ha afegit "no està bé que el departament de Recoder desatengui la ciutat d'aquesta manera i després vingui ell a fer-se la foto i a presumir d’inversions".