28 milions d'euros per a la depuradora de Les Fonts

Lluís Recoder visita l'ampliació de la planta de Terrassa

La Torre
01 de febrer del 2012


El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, acompanyat pel director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Leonard Carcolé, ha visitat avui l’ampliació de la depuradora de Terrassa-Les Fonts. Aquesta actuació, desenvolupada per l’Agència Catalana de l’Aigua, ha permès millorar la capacitat de tractament de la instal·lació, mitjançant una inversió superior als 28 milions d’euros.

Amb l’ampliació de l’actual capacitat de tractament biològic, s’ha passat dels 60.000 als 90.000 m3/dia. Així mateix, s’ha incrementat la qualitat i la capacitat de depuració mitjançant la reducció de nutrients (essencialment compostos de nitrogen i fòsfor).  

Cal tenir en compte que la instal·lació no ha disposat de nous terrenys disponibles per ampliar la seva capacitat. Això ha obligat a projectar una ampliació que ha aprofitat gran part de l'obra civil existent i alhora augmentant la capacitat de tractament i cabal canviant el sistema de depuració a un sistema de biomassa fixa, millorant els decantadors, el sistema d'aportació d'oxigen i les seves instal·lacions.

El Programa de sanejament d’aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005), aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2006, té l’objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana.

A data d’avui les depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 95% de la població catalana.