Farà més fred que mai

Les temperatures poden fregar els 7 sota zero a la ciutat de Terrassa

Redacció
01 de febrer del 2012
576_1328111862genbra
576_1328111862genbra

L'episodi de fred, glaçades i neu tindrà lloc a partir d'avui. Foto: Adrià Costa

Fins a 7 graus sota zero poden marcar els termòmetres a la ciutat. L'Ajuntament de Terrassa ha activat el Pla Municipal d'Actuació en cas de nevades en fase de pre-alerta i ha convocat una reunió del Comitè d'emergència per coordinar els diferents serveis municipals i cossos de seguretat en previsió de l'episodi de fred i glaçades que es preveu que afecti a tot Catalunya. Així mateix, els serveis municipals han posat en marxa el dispositiu per atendre les persones vulnerables i ha habilitat tots els recursos disponibles per estar en disposició d'actuar de manera ràpida, eficaç i coordinada.

L'alcalde Pere Navarro, ha explicat que "l'Ajuntament de Terrassa està preparat per donar resposta a les emergències que es puguin produir, però és important que els ciutadans també vetllin en cada moment per la seva seguretat". El treball de coordinació tècnica compta amb el seguiment i la supervisió d’un comitè polític.

El CECAT ha activat en situació d'alerta el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT). Per a la comarca del Vallès Occidental, en la qual ens trobem, les possibilitats de neu són altes a partir de dimecres al vespre. El Servei de Manteniment Urbà compta amb una important reserva de sal i els seus operaris i la maquinària estan preparades en cas que hagin d'actuar. També estan en alerta la Policia Municipal, Protecció Civil i Serveis Socials, a més de la resta de cossos de seguretat i la Creu Roja.

Atenció a les persones fràgils

Els equips bàsics d'atenció social primària gestionen la base de dades de persones vulnerables i contrasten la situació de les persones detectades per Policia Municipal amb la informació de la qual es disposa al servei. Elaboren la relació total de persones en situació de risc i alt risc derivat del fred i treballen en la recerca d’alternatives de suport a l’allotjament, durant el període d’alerta: pensions, habitacions, acolliment nocturn, etcètera.

Per a l'atenció de les persones més vulnerables, és bàsica la col·laboració de Creu Roja i l'allotjament d'urgència per fred. L'Ajuntament ha ampliat la capacitat de l'alberg nocturn "L'Andana" amb 10 places addicionals a les 20 ja existents, en llits de campanya. Els voluntaris facilitaran als usuaris begudes calentes i algun aliment sòlid i els proporcionaran un entorn segur i confortable. Així mateix, en cas de major demanda, s'habilitaran els equipaments que siguin necessaris, com ara un poliesportiu, una escola o un centre cívic.

La Policia Municipal s'encarregaran d'actualitzar la situació de les persones que viuen en entorns aïllats i fan visites per donar les orientacions corresponents. Durant el període d'activació de l'allotjament per fred, es porta a les persones al servei d'alberg i es fa la identificació d'aquelles que es presenten directament.

Finalment, Protecció civil tramitarà contínuament els avisos procedents del CECAT sobre els fenòmens meteorològics adversos als serveis municipals implicats en l'atenció a persones. L'Ajuntament activarà les diferents fases previstes al Pla d'Actuació Municipal en cas de nevades en funció del desenvolupament del temps.

La Torre actualitzarà la informació sobre el temps minut a minut.

La Torre convida a la ciutadania a explicar totes les incidències que es produeixin als seus barris i pobles
a través de redaccio@latorredelpalau.cat