La cultura funerària també interessa

1.700 visitants van passar pel Centre Cultural per veure l'exposició "L'altra cara de la vida"

Redacció
01 de febrer del 2012
Un grup d'alumnes de 1er d'ESO
Un grup d'alumnes de 1er d'ESO | Cedida
Un grup d'alumnes de 1er d'ESO va visitar l'exposició al Centre Cultural Unnim. Foto: Cedida

Més de 1.700 persones han passat per l'exposició "L'altra cara de la vida- Cultura funerària d’ahir i avui" organitzada pel Grupo Mémora a Terrassa. La mostra, que ha estat exposada des del dia 10 de gener i fins al passat diumenge dia 29 al Centre Cultural Unnim , tenia per objectiu apropar a la societat la cultura funerària del passat i del present.

"L'altra cara de la vida" és una exposició itinerant que fa un recorregut sobre l'ahir i l'avui de la cultura funerària, des del Paleolític fins a l'època actual, per tal de donara conèixer a tots els públics l'evolució de la cultura mortuòria a la Mediterrània. Grupo Mémora ha organitzat entorn de l'exposició, que és itinerant, més de quinzevisites guiades per a estudiants d'ESO, entitats i grups de gent gran i activitats paral·leles com tallers i conferències.

Abans de Terrassa, "L'altra cara de la vida" va visitar el Museu Diocesà de Barcelona, amb un total de 4.000 visitants. Aquesta col·lecció, que incorpora mésd'un centenar de peces funeràries originals utilitzades –la majoria- a la Península Ibèrica al llarg de la història, després del seu pas per Terrassa, s’exposarà a Màlaga a partir de demà, 1 de febrer.

La mostra s'emmarca dintre del compromís de responsabilitat social de la companyia, que té per objectiu que la ciutadania integri la mort com una part de la vida. Amb la mateixa finalitat, Grupo Mémora col·labora, també, en l'edició dellibres i documentals, i organitza el Cercle de Conferencies: "Aproximacions entorn de la mort", entre altres activitats.