Per llepar-se'n els dits

El Gremi d'Hostaleria present la segona edició de les Jornades Gastronòmiques del cigró menut

L. Tarrida
31 de gener del 2012
El cigró menut serà el protagonista a partir del dimecres
El cigró menut serà el protagonista a partir del dimecres | Cedida

El cigró menut serà el protagonista a partir del dimecres Foto: Cedida

A partir del dia 1 de febrer i fins al 29 del mateix mes, gairebé una quarantena de restaurants oferiran un menú amb cigró menut del Vallès dins de les II Jornades Gastronòmiques del Cigró Menut organitzat pel Gremi Empresarial d'Hostaleria de Terrassa i comarca i amb el patrocini d'Estrella Damm Inèdit. L'acte oficial de presentació tindrà lloc el dimecres a les 18 hores a la Masia Freixa.

Amb la celebració de les segones jornades del cigró menut, el Gremi vol apropar al públic aquest producte fet a les terres vallesanes. El cigró menut és un producte autòcton i de qualitat fruit del treball dels pagesos de la Cooperativa Agrària de Sabadell. És una varietat d’origen desconegut que ens remunta uns 15 anys enrere, iniciativa d’un soci de la Cooperativa, ique ja en fa tres que es cultiva al Parc Agrari de Sabadell.

La seva producció és característica per l’ús d’adob orgànic (fems de bestiar), i és un producte de secà que es recull a principis de juliol. El cigró menut és de color marró, de mida petita, però quan es cou creix força. El seu sabor és intens i molt característic i la seva textura suau i de pell imperceptible.