Pluja d'idees a la Masia Freixa

Debat per buscar idees sobre com millorar la salut en les persones grans

Redacció
28 de gener del 2012
Masia Freixa, edifici modernista construït el 1896.
Masia Freixa, edifici modernista construït el 1896. | Adrià Costa
Masia Freixa, edifici modernista construït el 1896. Foto: Adrià Costa

Terrassa serà una de les 10 ciutats de l’Estat que acolliran els tallers del projecte "Ciutats amb actitud innovadora" que impulsa el ministeri d'Economia i Competitivitat. La Masia Freixa serà dilluns l'escenari d'una sessió de treball sobre salut i persones grans en què tres estudiants de secundària, tres empresaris, dues tècniques municipals i una especialista del Consorci Sanitari de Terrassa buscaran solucions innovadores en aquest àmbit.

Els tallers els organitza la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), organisme depenent del ministeri, i segueixen una metodologia preestablerta. Cada ciutat participant ha de triar un repte de ciutat (transport i mobilitat, medi ambient i reciclatge o salut i gent gran) i seleccionar els participants, que han de ser tres estudiants, tres empresaris i tres representants públics. Al taller de Terrassa aquestes persones seran: els estudiants Erik Rascón i Carolina Priego de l’Institut Copèrnic i Noelia Ortiz, de l’Institut Torre del Palau; els empresaris Valentí Sallés (SEYS), Àlex Rubio (Tecnical Racing Products) i Xavier Martín (Ilimit); les tècniques municipal Carme Busqueta (Gent Gran) i Carme Freixa (Salut i Comunitat); i l’especialista en I+D del Consorci Sanitari de Terrassa Elena Medrade. Després, els participants debatran per posterioment presentar un document de conclusions.

A les 20 hores, la sessió s’obrirà al públic per tal de presentar les conclusions i recollir les aportacions o comentaris que pugui fer qualsevol persona.

La FECYT ha seleccionat per a aquests tallers 10 ciutats entre les 30 que tenen el distintiu de Ciutat de Ciència i la Innovació: Dos Hermanas, Gata de Gorgos, Viladecans, La Solana, Boiro, Valladolid, Avilés, Rivas Vaciamadrid i València, a més de Terrassa.