Terrassa representarà a Europa els municipis de l'Estat

L'Ajuntament tornarà a ser l'interlocutor de la Federación Española de Municipios

Redacció
28 de gener del 2012

L'Ajuntament de Terrassa ha tornat a ser nomenat com a representant de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) per dur a terme el treball de dues comissions del Consell de Municipis i Regions d'Europa en nom de tots els municipis d'Espanya. Així doncs, el Consistori serà l'interlocutor directe del Consell de Municipis i Regions d'Europa per a la comissió de coordinació europea de la xarxa "Ciutats i Governs Locals Units" i la plataforma temàtica 2012-2013 de desenvolupament local i territorial sostenible.

El nomenament comportarà la continuïtat de l'Ajuntament com a representant de la FEMP durant quatre anys més. El Consistori egarenc ja havia assumit aquesta responsabilitat el mandat 2007-2011. La subdirectora d'Internacional i Cooperació de la FEMP, Juana López, va confirmar aquesta renovació en el transcurs de la reunió que va mantenir a Madrid amb el regidor delegat de Relacions Europees i Internacionals de l'Ajuntament de Terrassa, Juan Antonio Gallardo.

En la plataforma temàtica 2012-2013 de desenvolupament local i territorial sostenible, Terrassa participarà al grup de treball de política de cohesió i pel què fa a la xarxa “Ciutats i Governs Locals Units”, participarà en les reunions i els treballs per preparar accions de lobby cap a les institucions europees per fer ressò del paper actiu dels municipis les polítiques de cooperació internacional.

El CMRE (Consell de Municipis i Regions d’Europa) va ser fundat a Ginebra el 1951 i els seus membres són més de 50 associacions i federacions de municipis de nivell estatals de cada  membre de la Unió. El ventall d'actuacions és molt ampli però sobretot es busca influir en la legislació europea per tal que tinguin en compte els interessos i preocupacions de les autoritats locals i regionals.