S'acaben els cursos i tallers als centre cívics

L'Ajuntament retalla despeses

La Torre
24 de gener del 2012
El servei de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Terrassa, que gestiona els
equipaments cívics municipals de la ciutat, no programarà cursos i tallers als centres cívics durant el 2012. El govern municipal ha pres aquesta decisió per contenir la despesa i per la davallada de la demanda d’aquestes activitats.

La programació de cursos i tallers als centres cívics ha esta fins ara una programació
trimestral amb una variada oferta d’activitats intensives i de llarga durada. En els darrers anys s’ha registrat una important davallada en el nombre d’inscripcions. Els preus que pagaven els participants no sufragaven la totalitat del cost de les activitats, sinó que una part l’assumia l’Ajuntament de Terrassa. Davant la impossibilitat de continuar subvencionant aquests cursos amb el pressupost de 2012 s’ha optat per suprimir-los.

D’altra banda, en la línia d’aprofitar al màxim els recursos disponibles i ajustar els serveis a la demanda, determinats equipaments cívics retardaran l’obertura en horari de tarda. Es tracta dels cinc centres cívics de la ciutat i el Casal Cívic de Can Parellada, que en lloc d’obrir a les 15h ho faran a les 16h. S’ha triat aquesta franja horària perquè en aquesta hora del dia l’afluència d’usuaris és pràcticament nul·la. D’aquesta manera s’estalviarà en consums i en el servei de consergeria. A més, el canvi no perjudicarà als usuaris dels serveis socials ubicats en aquests equipaments, perquè obren a les 16h.

El servei de Participació Ciutadana està estudiant alguna altra reducció horària per tal de reduir costos en l’obertura d’aquests equipaments, tot valorant que tinguin el mínim impacte en els usuaris.

Aquestes modificacions es començaran a aplicar quan s’aprovi i sigui efectiu el pressupost municipal pel 2012.