20
de gener
del
2012
El Departament de Salut i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, en col·laboració amb l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), distribuiran a totes les oficines de farmàcia de Catalunya un tríptic amb consells de seguretat alimentària adreçats a les dones embarassades.
Amb el lema «Durant l'embaràs, aliments segurs més que mai», el tríptic recull consells nutricionals per a les embarassades, ja que durant el període de la gestació és més necessari que mai seguir una alimentació saludable i adequada per al bon desenvolupament del fetus.
Entre els consells més importants del tríptic, destaca la importància de seguir les quatre normes bàsiques per a la manipulació d'aliments (netejar, cuinar a 75ºC, separar i refredar); menjar cinc racions de fruita i verdura cada dia; triar cereals i farinacis integrals; ingerir peix dos cops la setmana, i no prendre cap aliment cru d'origen animal. Així mateix, s'aconsella reduir el consum de sal i evitar les begudes alcohòliques durant aquest període.
Amb el lema «Durant l'embaràs, aliments segurs més que mai», el tríptic recull consells nutricionals per a les embarassades, ja que durant el període de la gestació és més necessari que mai seguir una alimentació saludable i adequada per al bon desenvolupament del fetus.
Entre els consells més importants del tríptic, destaca la importància de seguir les quatre normes bàsiques per a la manipulació d'aliments (netejar, cuinar a 75ºC, separar i refredar); menjar cinc racions de fruita i verdura cada dia; triar cereals i farinacis integrals; ingerir peix dos cops la setmana, i no prendre cap aliment cru d'origen animal. Així mateix, s'aconsella reduir el consum de sal i evitar les begudes alcohòliques durant aquest període.