L'Oficina Ciutadana de la plaça Didó tancarà els migdies

La modificació en els horaris es deu a l'augment dels serveis que es poden fer per Internet

Redacció
16 de gener del 2012
Aquest dilluns, dia 16, hi haurà canvis en els horaris de l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Districte 1, situada a la Plaça Didó. El servei restarà obert els matins, de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30 hores mentre que l'horari de tarda serà de 17 a 19 hores, de dilluns a dijous, excepte les vigilies de festius i durant el mes d'agost. La principal novetat és el tancament durant les hores del migdia, motivat, segons informa l'Ajuntament, perquè aquesta franja "es registrava una dràstica caiguda del nombre d'usuaris" i pel fet que actualment és possible fer tots els tràmits municipals les 24 hores del dia per internet.

La resta d’oficines d’atenció ciutadana (OACs), situades als centres cívics municipals i al Casal de Barri de Can Parellada, mantenen el seu horari habitual de dilluns a divendres 9 a 14 hores, excepte els dies de pont i l’agost, que tanquen. Tampoc no hi ha canvis a l’horari d’atenció del servei telefònic 010.

Més tràmits per Internet

A banda de les oficines d’atenció presencial i del servei telefònic, l’Ajuntament atén els ciutadans, entitats i empreses tots els dies de l’any, les 24 hores, a través de la Seu Electrònica, una plataforma telemàtica que en els darrers anys ha crescut fins a permetre fer per Internet totes les gestions municipals (més de 300). D’aquesta manera, la Seu electrònica està absorbint cada vegada més usuaris que estan deixant d’utilitzar els serveis presencials.

Durant el 2011 la Seu Electrònica ha registrat un important augment d’activitat. Segons dades recollides pel Consistori, el nombre total de gestions per Internet va augmentar un 44,01 per cent respecte el 2010, situant-se al voltant de les 21.000. L'any passat, es van fer un 88,74 per cent més de tràmits amb signatura electrònica que el 2010. Així mateix, els pagaments amb targeta es van incrementar un 129,32 per cent durant el 2011.