La Cambra i Cecot insten a variar l'augment de l'IBI

Volen que l'alcade proposi al ple l'ajust al 0,5%, el tipus impositiu mínim previst a la nova normativa

Redacció
13 de gener del 2012
Antoni Abad
Antoni Abad | Gemma Aguilera
Antoni Abad, president de la Cecot Foto: Gemma Aguilera

La patronal Cecot i la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca han enviat avui una carta conjunta a l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, per manifestar la seva disconformitat amb la pujada total del 15% de l'’IBI a la ciutat, després de conèixer la resolució del Consell de Ministres del passat 30 de desembre per la qual s'incrementa el tipus impositiu de l’IBI un 10% de forma general.

La resolució aprovada en Consell de Ministres, sumada a l'increment del 5% de pujada del mateix impost pactat i publicat en les Ordenances Fiscals per aquest any 2012, provoca un augment del 15% de l'IBI tant per a la ciutadania en general, com per al sector empresarial en particular. Les dues entitats consideren que un augment de pressió fiscal al sector empresarial en el context actual penalitza l'activitat productiva i el manteniment o la generació d'ocupació.

La Cecot i la CAmbra ja van deixar palès el seu desacord en el percentatge de la pujada de l'IBI en les Ordenances Municipals en considerar que les circumstàncies econòmico-socials de la ciutadania i les empreses no semblava massa ajustat a la realitat social prevista per aquest any. Ara han sol·licitat a l'alcalde que proposi al plenari la modificació del tipus impositiu i que l'ajusti al mínim que preveu la nova normativa del 0,5%.