El festival es portarà a terme entre del 15 al 28 de maig i se celebrarà en més de 30 espais de la ciutat, la majoria de Patrimoni Mundial. Hi ha més de 1.000 persones que treballen -400 voluntaris- per fer realitat aquest gran producte cultural de la ciutat. Hi participen vuit grups de recreació històrica de la ciutat. Enguany s'espera superar la xifra d'espectadors d'altres anys, que és de 100.000. Altafulla, Cambrils, Falset i Vila-rodona segueixen sent fidels al festival amb la seva participació.
La dinovena edició del festival arriba carregada d'activitats i de novetats. Enguany s'aposta per la divulgació de la història als barris de Ponent. Segons Seritjol, serviran per explicar que a l'antiguitat també hi havia associacions de veïns i a explicar com era la seva vida dins la gran ciutat. Per poder portar-ho a terme, Floria ha avançat que es reforçaran diferents línies de busos.
Per altra banda, el director del festival ha destacat que tant la inauguració com la cloenda es faran al Gran Fòrum Provincial, un espai de 110.000 m2 que era construcció més gran del país. La instal·lació, "orgull dels tarragonins" va acollir moltes trobades de les elits de l'època d'arreu i és on es decidien molts negocis.
Pel que fa als actes, la majoria seran de lliure accés però altres seran de pagament -entre 3 i 5 €- perquè "ens permet ordenar molt els actes", assegura Seritjol, qui assegura que el festival ha de seguir creixent perquè "té molt de potencial". Des del consistori es farà una aposta per fer una campanya per promocionar el festival a Espanya i al sud de França.
Floria ha conclòs l'acte de presentació del festival traient pit i assegurant que "ningú sap fer recreació històrica tan acurada científicament com ho fem nosaltres".

El director del festival, Magí Seritjol Foto: Jonathan Oca