
Un dels participants a la Fira de la Ratafia de Besalú del 2013. Foto: Martí Albesa
Un total de tretze licoreres d'arreu de Catalunya, dues més que l'any passat, vendran els seus productes aquest diumenge a la plaça de la Llibertat de Besalú (la Garrotxa) amb motiu de la vint-i-dosena fira de la Ratafia del municipi. En paral·lel, a la plaça de Sant Pere una cinquantena de parades vendran tot tipus de productes artesanals.
Com a novetat, aquest any es farà la primera edició del concurs de dolços elaborats amb aquest licor típicament garrotxí. Tindrà lloc el dissabte a la tarda i hi poden participar els veïns que ho desitgin de Besalú, Beuda, Sant Ferriol i Maià de Montcal.
El plat fort de la fira, més que consolidada, és l'elecció de la millor ratafia artesanal feta a Besalú. Cada any, una trentena de veïns del municipi participen del concurs, la guanyadora del qual és embotellada i es ven l'any següent a les parades de la plaça de la Llibertat.
Altres activitats de la fira és la conferència de Cuina dolça amb ratafia, a càrrec de Pep Nogué, l'espai musical de Tona Gafarot, l'audició de sardanes amb La Principal de Porqueres i l'exposició del grup 9Art a l'antic hospital de Sant Julià.