Mig mandat municipal: la veu dels alcaldes i alcaldesses


El 26 de maig del 2019 es van celebrar eleccions municipals, uns comicis que van coincidir amb les euroopees. Van suposar canvis històrics en ciutats com Terrassa, Tarragona i Lleida, la victòria global d'ERC, la recuperació del PSC a la primera i segona corona metropolitana, la resistència de Junts a Girona i a moltes capitals de comarca de l'interior així com el manteniment in extremis de Barcelona per part dels comuns.

El mandat 2019-2023 es presentava relativament tranquil. Amb la crisi econòmica definitivament superada, era el moment per afrontar qüestions com l'emergència climàtica, les desigualtats socials i el despoblament rural, entre altres. Tanmateix, pocs mesos després, l'esclat de la pandèmia va canviar la situació com un mitjó i els ajuntaments es van convertir en la primera trinxera de la crisi sanitària però també econòmica i social.


Ara, coincidint amb el mig mandat municipal, NacióDigital dona veu als alcaldes i alcaldesses de país i passa revista a la situació d'alguns dels municipis més rellevants del país.

Marta Madrenas Jordi Ballart Lluís Soler Miquel Pueyo Pau Ricomà Olga Arnau Núria Parlon Mireia Ingla Josep Mayoral Anna Erra Ignasi Sabater

Concretament, entrevistarem onze alcaldes i alcaldesses. De capitals de demarcació com Girona, Tarragona i Lleida, de grans ciutats metropolitanes com Terrassa i Santa Coloma de Gramenet, també de ciutats mitjanes com Sant Cugat del Vallès, Granollers, Vilanova i la Geltrú i Vic; així com de poblacions més petites com Deltebre i Verges.

 
Pau Ricomà, alcalde de Tarragona
Pau Ricomà, alcalde de Tarragona | Adrià Costa
Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat
Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat | Adrià Costa
Núria Parlon
Núria Parlon | Adrà Costa
Olga Arnau
Olga Arnau | Yvelisse Teixeira
Anna Erra, alcaldessa de Vic
Anna Erra, alcaldessa de Vic | Josep M. Montaner
Marta Madrenas
Marta Madrenas | Adrià Costa
Jordi Ballart, alcalde de Terrassa
Jordi Ballart, alcalde de Terrassa | Adrià Costa
Pàgina 1 de 1