La cara més solidària de les Fires de Girona

per Roger Casero Gumbau, 8 de novembre de 2012 a les 10:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de novembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un any més les Fires de Girona han fet bullir la ciutat d’activitat social, cultural, econòmica i, enguany, també han mostrat la seva cara més solidària.
 
Les Fires de Girona, com totes les Festes Majors d’arreu, són per a gaudir, per a passar-s’ho bé, per esbargir-se i, si es pot, oblidar-se per una moments, per unes hores, durant uns dies, de les penúries quotidianes. Però són també un marc ideal per a mostrar-se solidari amb els que pitjor ho estan passant. Són tres les iniciatives que, en aquesta línia, m’agradaria destacar:
 
Un dia de Fires “low cost”
 
Per segon any les atraccions i el circ de les Fires de Girona per un dia, una tarda, són de “low cost”. La tarda del dimarts 30 de juny semblava un dia festiu a Girona; amb els accessos a la ciutat densos i les zones d’aparcament col·lapsades la Devesa de Girona oferia un ple difícilment visible cap altre dia de Fires. Grans i petits feien llargues cues per gaudir de les atraccions al preu d’1 €; per molta mainada aquell va ser el seu gran dia de les Fires!
 
Com l’any passat, tot i que més tard, la pluja va aigualir la jornada de “Fires low cost”, però es va evidenciar un any més que a Girona el “Girona rai” fa temps que el vam enterrar. I que les famílies teníem aquella tarda marcada en vermell al calendari!
 
Aquesta jornada de Fires a baix cost, però, té una derivada que potser caldria observar amb més deteniment: l’absentisme escolar que provoca. Potser encara de manera testimonial, algunes famílies decideixen que els seus fills i filles aquell dia no vagin a l’escola a la tarda per aprofitar millor les atraccions a 1 €.
 
Fires amb Cor

 
La campanya “Fires amb Cor” de Càritas Diocesana de Girona ha complert de manera extraordinària els seus principals objectius: sensibilitzar a la ciutadania que en el nostre entorn més immediat hi ha moltes persones que ho estan passant molt malament i recaptar fons per a finançar projectes per a la inclusió i contra la pobresa.
 
Amb la seva presència a la Fira de Mostres, venent les polseres, cedint el seu perfil a Twitter per donar veu als qui normalment no en tenen o fent un gran cor solidari a les escales de la catedral la campanya de Càritas ha estat un èxit que cal aplaudir i posar en valor.
 
I precisament un dels valors que cal destacar d’aquesta campanya és que ha combinat molt bé l’acció al carrer i l’acció a les xarxes socials. Les Fires de Girona, com qualsevol altre gran esdeveniment de la ciutat, es viu també a les xarxes socials i Càritas no ha volgut desaprofitar l’ocasió per a ser-hi present i generar-hi impactes, en especial a Twitter fent fortuna amb l’equiteta “#FiresambCor”.
 
Enfirats a La Copa pel Banc dels Aliments de Girona
 
Una altra iniciativa solidària de les Fires de Girona s’ha viscut a les Barraques de La Copa, en aquest cas en benefici del Banc dels Aliments de Girona. D’entrada per la donació de 50 cèntims d’euro per cada got retornat, però també fruit de la iniciativa del col·lectiu Girona Avança amb l’organització del concert benèfic dels “Enfirats”, en què fins a 7 grups i artistes van participar desinteressadament al darrer concert de les Barraques de La Copa..
 
A les donacions a través dels gots de les Barraques, iniciativa també del col·lectiu Girona Avanca que va recollir la Comissió de La Copa, cal sumar-hi els diners que Girona Avança va recaptar amb la venta de samarretes fetes per a l’ocasió. Sembla que el concert benèfic dels “Enfirats” tindrà continuïtat!
 
Les Fires de Girona són i han de ser per a tothom! Aquestes tres iniciatives, com possiblement moltes altres més petites i que no tenen tanta repercussió, hi contribueixen. Tan de bo aquestes iniciatives i moltes més tinguin continuïtat i, si cal, es millorin.
 
Les Fires de Girona són un aparador per a mostrar moltes cares de la ciutat: la social, la cultural, la festiva, l’econòmica... i també la solidària!

 

Roger Casero Gumbau
Sóc regidor del PSC a Sarrià de Ter i treballo en una entitat social
Gironí de naixement (1974) visc a Sarrià de Ter des de l'any 1999. Des del 2003 sóc regidor del PSC a l’Ajuntament de Sarrià de Ter; he tastat govern (2003-2007) i oposició (des de 2007). També he estat conseller comarcal del Gironès (2003-2011). Treballo a Plataforma Educativa, entitat que vaig col·laborar a fundar, a finals de l'any 1994. He treballat d’educador social d'un centre de menors, de director d'una llar residència per a persones amb discapacitat i des del 2007 coordino un programa d'inserció laboral. A la meva entitat també coordino la comunicació web. A Sarrià de Ter sóc membre del consell de redacció de la revista de cultura i informació local "Parlem de Sarrià".

A Twitter: @rogercasero
08/11/2012

La cara més solidària de les Fires de Girona

14/10/2012

Les Fires de Girona, amb un ou i una castanya!

09/10/2012

Amb el 12 d’octubre al CAP

27/09/2012

La N-II com a símptoma

11/09/2012

Quan pesa Girona al PSC?

30/08/2012

La Diada, també en clau local

20/08/2012

Guerra de banderes a Sarrià de Ter

01/08/2012

Foc al Cor

19/07/2012

Sobren regidors?

02/07/2012

S’impulsa Girona, ensopega la Princesa Letícia!

Participació