La N-II com a símptoma

per Roger Casero Gumbau, 27 de setembre de 2012 a les 10:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El desdoblament de la carretera N-II entre Tordera i La Jonquera és pitjor que “l’obra de la Seu”, és un calvari!
 
Aquest és un calvari que fa anys que dura, amb un projecte aprovat i obres iniciades que, sota el pretext de la crisi, s’han abandonat deixant al seu pas una imatge de provisionalitat i precarietat que hauria de fer caure la cara de vergonya a qui n’és el titular, el Ministeri de Foment.
 
Aquesta dies un nou episodi s’afegeix al calvari, condemnant el tram de la N-II entre Tordera i Maçanet, que el Ministeri diu ara que no vol desdoblar, a seguir essent no només un tram precari, sinó sobretot perillós.
 
El problema no és el greuge comparatiu d’aquest tram de carretera nacional amb d’altres trams de carreteres anàlogues d’arreu de l’estat espanyol, degudament desdoblats; el greuge comparatiu es resoldria desdoblant el tram de les comarques de Girona. El problema és de prioritat.
 
Les comarques de Girona no són prioritàries, el “no” desdoblament de la N-II és un dels símptomes, els darrers anys, més palpables i tangibles que als ulls del govern de l’estat les comarques de Girona tan li fan!
 
Diuen que un bon orador ha d’escombrar la seva mirada entre el públic, sense deixar de mirar cap raconet de l’aforament que l’escolta, de manera que tothom senti que parla per ell. El Ministeri de Foment no mira les comarques de Girona i si per error, o casualitat, la seva mirada topa amb nosaltres, es perd per les nostres contrades, llavors sí, llavors aprofita per explicar el més dolent dels seus acudits: va el Ministeri de Foment i desdobla la N-II a Girona!
 
Ni de Girona cap a Tordera, ni de Girona cap a La Jonquera la N-II es desdoblarà completament; ara ja no ho prometen, ara ja diuen directament que no ho faran. Una decisió que és, sens dubte, tota una declaració d’intencions!
 
L’estat espanyol no desdoblarà la seva carretera nacional al seu pas per les nostres comarques; potser haurem d’esperar que sigui un altre estat, un nou estat, qui faci i acabi la feina!

 

Roger Casero Gumbau
Sóc regidor del PSC a Sarrià de Ter i treballo en una entitat social
Gironí de naixement (1974) visc a Sarrià de Ter des de l'any 1999. Des del 2003 sóc regidor del PSC a l’Ajuntament de Sarrià de Ter; he tastat govern (2003-2007) i oposició (des de 2007). També he estat conseller comarcal del Gironès (2003-2011). Treballo a Plataforma Educativa, entitat que vaig col·laborar a fundar, a finals de l'any 1994. He treballat d’educador social d'un centre de menors, de director d'una llar residència per a persones amb discapacitat i des del 2007 coordino un programa d'inserció laboral. A la meva entitat també coordino la comunicació web. A Sarrià de Ter sóc membre del consell de redacció de la revista de cultura i informació local "Parlem de Sarrià".

A Twitter: @rogercasero
08/11/2012

La cara més solidària de les Fires de Girona

14/10/2012

Les Fires de Girona, amb un ou i una castanya!

09/10/2012

Amb el 12 d’octubre al CAP

27/09/2012

La N-II com a símptoma

11/09/2012

Quan pesa Girona al PSC?

30/08/2012

La Diada, també en clau local

20/08/2012

Guerra de banderes a Sarrià de Ter

01/08/2012

Foc al Cor

19/07/2012

Sobren regidors?

02/07/2012

S’impulsa Girona, ensopega la Princesa Letícia!

Participació