Vuit detinguts per furtar carteres a la Devesa

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte vuit persones per furtar al mercat setmanal a la Devesa de Girona. Una dotació policial que feia tasques de seguretat ciutadana va observar com quatre persones, que actuaven en conxorxa, envoltaven de forma dissimulada la seva víctima.

ACN / Redacció
09 de juny del 2009

Llavors, un dels lladres introduïa la mà dins la bossa de la víctima i li sostreia la cartera. Una vegada aconseguit l'objectiu, es guardaven els diners en efectiu i llançaven la cartera. Tot i que després dels fets els quatre lladres es van separar, els van poder localitzar i identificar. Els lladres es van resistir i, per això, els han detingut per furt i per un delicte d'atemptat als agents de l'autoritat.

Els detinguts són Emil B., 21 anys, de nacionalitat romanesa, amb domicili a Malgrat de Mar i sense antecedents; Katalin O., de 23 anys, de nacionalitat hongaresa, amb domicili a Malgrat de Mar i amb antecedents; Mihaela P. G., de 18 anys, de nacionalitat romanesa, amb domicili a Malgrat de Mar i amb antecedents i Vasile V., de 23 anys, de nacionalitat romanesa, amb domicili a Malgrat de Mar i amb antecedents.

En aquest cas els agents van poder recuperar una cartera i una càmera fotogràfica.

La segona actuació va passar poc després també al mercat de la Devesa. Gràcies a la col·laboració ciutadana, els mossos van saber que unes persones estaven cometen furts. Els agents van fer recerca i van localitzar quatre dones que actuaven de forma conjunta per tal de sostreure les carteres de les seves víctimes. La dotació policial va observar com dues d'elles oferien romaní a la seva possible víctima mentre les altres aprofitaven per robar-li la cartera. Aconseguit el seu objectiu, agafen els diners i llançaven la cartera.

Davant els fets, els mossos van detenir les quatre dones com a suposades autores d'una falta de furt. Les detingudes són Alegria A. B., de 38 anys, de nacionalitat espanyola, veïna de Santa Coloma de Gramenet i sense antecedents; Dolores A. B., de 35 anys, de nacionalitat espanyola, veïna de Santa Coloma de Gramenet i amb antecedents; Josefa S. C., de 58 anys, de nacionalitat espanyola, veïna de Santa Coloma de Gramenet i sense antecedents i Maria Josefa V. C., de 27 anys, de nacionalitat espanyola, veïna de Xirivella (València) i sense antecedents.

La detenció de les vuit persones es va deixar sense efecte a l'espera que les citin a declarar davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

Totes les detencions es van fer dins el marc del dispositiu especial que té com a finalitat prevenir els furts a la zona del mercat de Girona i detenir les persones que aprofiten les grans afluències de gent per a sostreure les carteres i moneders dels vianants.