Espa de Banyoles presentarà un ERO temporal

L'empresa de bombes elèctriques Espa de Banyoles presentarà al departament de Treball un ERO temporal que afectarà els 218 treballadors de la factoria, el 100% de la plantilla, des de la base fins a la direcció.

ACN / Redacció
07 de juny del 2009

Segons ha confirmat aquest dissabte un dels treballadors, l'empresa, que encara està definint l'abast d'aquest ERO, ha calculat que la suspensió de contractes suposarà un mínim de 5 dies laborables al mes per treballador durant un període màxim d'afectació de 10 mesos, de juliol de 2009 a abril de 2010. La davallada de vendes a causa de la crisi econòmica –la facturació d'Espa va baixar un 15% el 2008– s'erigeix com la principal culpable d'aquest ERO.

De fet, aquesta mateixa crisi econòmica ja ha obligat Espa en el darrer any a acomiadar uns 35 treballadors de la seva plantilla de Banyoles i a posposar el pla estratègic per doblar la seva dimensió. El pla, segons fonts de l'empresa, consistia en una quarantena de projectes com la producció de bombes intel·ligents per aplicar-les a sistemes de recuperació d'aigua de la pluja o grises o l'obertura de dos nous centres de producció.

L'empresa Espa és el primer fabricant de bombes elèctriques per a reg, piscines i sistemes antiincendis de l'Estat –compta amb el 60% del mercat-, té fins a onze filials distribuïdes arreu del món i dóna cobertura comercial a 75 països. El seu equip humà és de més de 1.000 persones. Apart de la factoria de Banyoles, té un altre centre de producció a l'Àsia específic per al mercat xinès, i un tercer a França.