Quart remodela la plaça de la Vila i adequa l'Ajuntament

Es pavimentarà la plaça de la Vila per a ús exclusiu de vianants, amb un cost de 129.153 €, finançada pel Fons Estatal d'Inversió Local. Paral·lelament, s'adequa la part inferior de l'edifici de l'Ajuntament, i es farà un nou aparcament públic descobert al costat.

Redacció
05 de juny del 2009

La remodelació de la plaça consisteix a pavimentar-la totalment per a un ús exclusivament per vianants i dotar-la d’un nou enllumenat i un nou sistema de sanejament. Part del paviment s’executarà amb peces d’argila cuita fabricades per artesans del mateix municipi cosa que promocionarà la tradició de la població amb la terrissa.

L’accés rodat s’hi limitarà a moments puntuals. La finalitat d’aquesta remodelació es adaptar la plaça als recents canvis urbanístics del sector del Celrè, que ha anat modificant les circulacions i les funcions dels carrers al voltant de l’Ajuntament.
El cost total de l’obra és de 129.153.08 euros, finançada pel Fons Estatal d’Inversió Local, i l’està realitzant l’empresa Àrids Vilanna SL. Es preveu que estigui acabada en cinc mesos.

Al mateix moment s’està realitzant, amb finançament municipal, l’adequació de la part inferior de l’edifici de l’Ajuntament, per instal·lar-hi el servei municipal d’atenció ciutadana a l’espai lliure deixat pel trasllat dels serveis mèdics i per millorar l’accés a l’Ajuntament de les persones amb dificultat de mobilitat.

El projecte també desenvolupa un nou aparcament públic a cel obert per a vehicles, motos, bicicletes, i de manera puntual per a autocars. L’ús de l’aparcament és per a 54 cotxes, 6 motos i 12 bicicletes. En aquest aparcament també s’hi habilitarà  una zona per als contenidors de brossa.

Aquestes obres permetran ordenar la zona centre de la urbanització del Celrè i fer més funcional el seu ús per a les persones, tenint en compte que la majoria de serveis s’hi concentren: Ajuntament, centre de salut, llar infantil i l’escola Santa Margarida.