Els sindicats calculen que faltaran 150 professors a Girona

Els sindicats USTEC-STEs, CCOO i UGT calculen que pel curs vinent faltaran a la demarcació de Girona 150 professors, 80 a primària i 70 a secundària.

ACN / Redacció
04 de juny del 2009

Per això, han criticat durament el Departament d'Educació i el conseller Maragall per haver impulsat l'opció dels professors de treballar més hores. 'Això comporta una retallada de plantilla perquè per cada tres mestres que vulguin fer hores extres es contractarà mig professor menys i, si són sis, hi haurà un professor menys al claustre', ha explicat el representant d'USTEC-STEs a Girona, Xavier Díez. Els tres sindicats han embolcallat de taronja –el color insígnia dels contraris a la nova llei- l'estàtua de la 'nena de la Constitució', a Girona.

En un acte reivindicatiu, membres dels tres sindicats han embolcallat l'estàtua de la plaça Constitució amb teles de color taronja on es podia llegir: 'L'Educació no ha de pagar la crisi' i 'Quin futur ens espera amb la LEC?'. Amb l'acte de protesta, volen escalfar motors per la vaga convocada pel 10 de juny, la quarta en 15 mesos des que la nova Llei d'Educació de Catalunya (LEC) ha començat a fer camí.

Aquesta nova normativa ha aixecat les ires dels sindicats, que afirmen que deixa 'la porta oberta' a l'entrada del sector privat a l'educació. Una de les mesures que s'ha criticat més aquest matí és la de les hores extres o, el que el departament anomena 'major dedicació'. Pels mestres de primària són quatre hores més setmanals i tres a secundària.

Pels sindicats, en temps de crisi no és una mesura adequada ja que dóna la possibilitat de treballar més als professors que ja estan als claustres però no dóna opció de fer noves contractacions quan hi ha elevades xifres d'atur al país. 'El conseller Maragall només vol estalviar-se diners', ha criticat Díez que ha alertat que l'evolució demogràfica no és un paràmetre que el departament 'tingui previst' perquè no compta contractar més professors. 'Cada vegada anem a grups d'alumnes més nombroses i menys escoles; està clar que cal un canvi de rumb absolut en la política educativa del país', ha afirmat Díez.

Nens de taronja a l'escola

Amb vistes a la vaga del 10 de juny, algunes escoles han enviat als pares notes on demanen que els seus fills vagin vestits de taronja aquell dia a l'escola. Tot i que Díez ha afirmat que això no ho han demanat els sindicats i que ha de ser una decisió familiar, el seu homòleg a CCOO, Víctor Sánchez, ha vist amb bons ulls la proposta i ha afirmat que és una forma perquè les famílies 'puguin expressar el rebuig a la llei'. 'És una mesura de protesta pacífica que no fa mal a ningú', ha indicat.