35 banderes blaves a les platges gironines

Un total de 35 platges i ports gironins han estat guardonats per l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) amb la bandera blava, que reconeix platges i ports per la seva qualitat i sostenibilitat.

ACN / Redacció
27 de maig del 2009

Aquesta xifra però és inferior a la de l'any passat, quan es van premiar fins a 39 platges i ports. Tot i que Girona ha perdut quatre banderes blaves, les distincions pel que fa als ports es mantenen igual. Sant Antoni de Calonge és el municipi amb més banderes blaves a les comarques de Girona, en concret quatre, per Es Monestrí, Torre Valentina, Sant Antoni i la Cala Cristus.

També han estat distingides la Platja Gran de Portbou (Alt Empordà), les platges de Guifreu i Del Port a Llançà (Alt Empordà), la platja del Port de la Selva (Alt Empordà) i la d'Empuriabrava de Castelló d'Empúries (Alt Empordà).

Al Baix Empordà, l'Adeac ha reconegut la platja de l'Estartit, a Torroella de Montgrí, la de Sa Riera a Begur, les platges de Tamariu i Canadell a Palafrugell, la Fosca a Palamós, les quatre platges de Sant Antoni de Calonge - Es Monestrí, Torre valentina, Sant Antoni i Cala Cristus- i a Sant Feliu de Guíxols la que porta el mateix nom i la platja de Sant Pol.

Al litoral de la comarca de la Selva, lluiran bandera blava els municipis de Tossa de Mar -Mar menuda i Gran de Tossa-, Lloret de Mar –Lloret, Fanals i Sa Boadella- i les platges de Blanes, S'Abanell i Sant Francesc a Blanes.

Distinció per a vuit ports

Pel que fa als ports, l'Adeac ha guardonat el Port de Llançà (dàrsena esportiva), el Club Nàutic Port de la Selva, el Port Esportiu de Roses, la Marina d'Empuriabrava de Castelló d'Empúries, el Club Nàutic de l'Escala, el Club Nàutic de l'Estartit-Torroella de Montgrí, El Port Esportiu Marina Palamós i el Club de Vela Blanes.

108 banderes a Catalunya

Catalunya és la segona comunitat autònoma de l'estat espanyol amb més banderes blaves. Per demarcacions, aquesta temporada Girona tindrà 35 banderes, Barcelona 27 i Tarragona 46. Una distinció temàtica especial l'ha obtingut Tarragona per una millor informació i educació ambiental. Els criteris per atorgar aquestes banderes són la qualitat de l'aigua, les instal·lacions i serveis que ofereix i en el cas dels ports, la infraestructura per la recollida selectiva de residus perillosos.